Home Belgisch PAARD. Gent, Afsnis (04/09/2019).

PAARD. Gent, Afsnis (04/09/2019).

by Didier Becu

Er zijn zoveel vragen waar een mens geen antwoord op heeft. Bestaat God? Is er leven na de dood? Zijn de waargenomen ufo’s nu verzonnen of niet of is heel die Brexit niet meer dan een coup de théâtre? Antwoorden die we in ons menselijk bestaan wellicht nooit zullen vinden. Een vraag die perfect in het rijtje past: wat is jazz, en nog beter… wanneer is iets jazz?

Wat doet je met het trio PAARD.? Is dit nu jazz? In ieder geval stonden de drie dit jaar op Gent Jazz, hoewel ook dat geen definitie van het woord is… jazz en Sting? Als jazz moeilijke muziek is die alleen maar te begrijpen valt door mensen die van bovenaf met een hoog IQ zijn gezegend, dan is dat niet het geval voor deze kerels. Want PAARD. is uiterst toegankelijk, en helemaal niet ingewikkeld. Zie je jazz echter als een zalig trip vol onweerstaanbare ritmes en gespeeld door klassenbakken dan is het antwoord een volmondig ja!

PAARD. had de eer om het concertseizoen van de Gentse Afsnis te mogen openen. Na een kalm jaar heeft het Gentse muziekcafé besloten om er dit jaar weer volledig voor te gaan door op zowat iedere woensdag een gratis concert te organiseren, en dat gaat van Raveyards tot Vandal X! Concerten in de Afsnis betekenen ook “bakske vol”, en ja mijnheer… ook bij PAARD. stonden ze tot buiten!