Home Live ORGANIC Brussel, Magasin 4 (22/04/2016).

ORGANIC Brussel, Magasin 4 (22/04/2016).

by Luminous Dash

Organic is een donkere Cold Wave band gesticht in 2011 vanuit het electro-rock verleden van Joris Oster en de darkwave roots van Raphaël Haubourdin. Ze besloten na een toevallige ontmoeting om samen muziek te maken die resulteert in een fusie van deze beide muziekstijlen. Live worden ze daarvoor bijgestaan door Olivier Justin voor de nodige drumpartijen, die dan weer gekend is van onder meer Pneumatic Head Compressor, Dep Charge, Gringo Limo, Be Plouvier.

De set bestond uit een mix van nummers uit het eerste album “Under Your Carbon Constellation” en hun recent verschenen album “Empty Century”. De set werd naar gewoonte ook nu weer zeer sterk gedragen door de met chorus doorspekte fuzzy baslijnen die Joris uit zijn basgitaar tovert. Ze worden op fijne manier afgewisseld met de catchy synthesizerklanken van Raphaël en de alomtegenwoordige mechanische drums van Olivier.
Voor mij waren opnieuw de klassiekers “Johnny Craque”, “Waves are running” en “Katharina Distortion” en de nieuwe nummers “Hyperbola” en “Position” de hoogtepunten van de avond.

U kan zowel de vinyl als de cd van Empty Century bestellen via deze site in de shop

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More