Home Belgisch ORANGE MOON Scorpio Sessions (23/06/2021)

ORANGE MOON Scorpio Sessions (23/06/2021)

by Felix Sandon

De laatsten zullen de eersten zijn. Orange Moon krijgt de eer om dit seizoen van de Scorpio Sessions af te sluiten. Dat doen ze met twee kostbare liedjes die de oranje kleur van de zonsondergang dragen. Een zangeres die hemels zingt en een virtuoze pianiste die ook hier en daar vocaal haar duit in het zakje doet, dat is het recept. Hun eerste nummer heet dan wel March 13th, het is de ideale soundtrack voor de langste dagen van het jaar. Het slot komt een beetje abrupt, want eigenlijk had het probleemloos nog minutenlang kunnen doorgaan. Zelfs op die langste dagen wordt het ooit eens donker.

If I steekt wat trager van wal. Zangeres Eden klinkt hier ook veel ‘verhalender’. Halverwege vraag je je af waar dit nummer nu eigenlijk naartoe wil. Dan breekt plots een intermezzo op de synthesizer aan, waarna de sfeer volledig omslaat. Een experiment dat niet helemaal goed uitdraait, maar op het einde landen de dames toch weer met beide voeten op de grond. Of met hun dromerige stemmen in een ontroerend slot, dat voor je het weet weer voorbij is.

En zo breekt de grote vakantie aan voor de Scorpio Sessions. Dat wordt even slikken, na negentien intieme optredens in de meest uiteenlopende stijlen. Het ene al beter dan het andere, maar telkens met hart en ziel. Hopelijk krijgen we na de zomer opnieuw zo’n reeks gepresenteerd op Radio Scorpio.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More