Home Belgisch N.E.L. & J.P. Gent, Herberg Macharius (19/01/2024)

N.E.L. & J.P. Gent, Herberg Macharius (19/01/2024)

by Wouter De Sutter

Veel belangstelling voor de passage van NEL & JP in Herberg Macharius. Buurthuis gehuisvest in het poortgebouw van het voormalige slachthuis in de Gentse Machariuswijk. De bijtende kou die vrijdagavond glinsterwit kleurde verhinderde niet dat de zaal meer dan aardig vol liep.

© Wouter De Sutter

De fysieke ‘hit & run’ performances waarop de elektropunk-tandem Mertens-De Brabander een patent heeft overleefde de atypische setting ter plaatse – zittend publiek aan tafeltjes – zonder veel moeite. Weinig evident. Maar als de songs sterk genoeg zijn overleven die elke atypische setting, zo dachten we. En dat bleek te kloppen.

© Wouter De Sutter

Naast de vertrouwde nummers had de playlist met Zebra één noviteit in de aanbieding. Een nogal militant betoog op beats dat ter hoogte van het scandeerrefrein – zwart op wit! – met een megafoon(tje) kracht wordt bijgezet. Klonk even scherp als overtuigend.

Zelfbeeld Van Denaldie sloot, anders dan gebruikelijk, de zaak niet af. Het publiek vroeg en kreeg, zij het na enig talmen, een bis. Waarna het catchy Huidhonger een tweede maal door de boxen mocht schallen. Bijzonder degelijke show afgesloten met de scherpzinnige smeekbede: “vergeet ons zodat we elkaar opnieuw kunnen ontmoeten”. En dat kwam net zo cool binnen als de ijzige buitenlucht even later. Nice!

Je kan Nel & JP nog live ervaren op volgende data:

17/2/2024: The Kilt, Diest + D:Zine
15/5/2024: De Minard, Gent @ Don Vitalski’s Legendarische Dinsdagclub
15/6/2024: Moc Perron, Hamme + Der Klinke + Ignace De Lamper
28/9/2024: De Snuffel, Brugge + D:Zine
21/12/2024: Club B52, Eernegem + D:Zine

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More