Home Belgisch PATRIARCH+KATAKAN+D.R.O.N.E. Antwerpen, Antwerp Music City (19/01/2024)

PATRIARCH+KATAKAN+D.R.O.N.E. Antwerpen, Antwerp Music City (19/01/2024)

by Erik Janssens

Op vrijdag 19 januari 2024 werd PatriarcHKatakan en D.R.O.N.E.  geprogrammeerd door Wookie Bookings in Antwerp Music City.

Patriarch @ Antwerp Music City

Het was een beetje zoeken naar de ingang van de zaal. Weggemoffeld in de drukke Handelstraat te Antwerpen, tussen de winkel en restaurants, staat een grote ijzeren toegangspoort die naar de zaal leidt. Aan de stickers op de muur kan je het lange verleden van deze locatie aflezen; sinds 1994 werd het minipodium van dit concertzaaltje door talloze bands platgespeeld: Triggerfinger, K’s Choice, The Paranoiacs

De 5-koppige band Katakan mocht de avond openen: Ellen Meeusen (zang), Fre Plasmans (gitaar), Jeroen Van Reeth (gitaar), Stijn Faes (bass) en Wouter Gekiere (drum). Beïnvloed door stonerrock, doommetal en een vleugje hardcore, brengt deze Antwerpse band met vrouwelijke front een nieuw fris en heavy rockgeluid.

Katakan heeft zijn eerste opnamesessies met Rockstar Recordings afgerond. Hun debuutep bevindt zich in postproductie en zal in het voorjaar van 2024 verschijnen. De eerste single Heart of Stone is nu al beschikbaar op alle grote streaming platformen.

Katakan @Antwerp Music City

Dream Rooms Of NonExistence, afgekort D.R.O.N.E., speelde als tweede tijdens deze avond vol gitaargeweld. Cedric Hannecart (gitaar), Stijn Kelchtermans (percussie) en Jeroen Brugman (bas) jammen al jaren samen om te zoeken naar het geluid dat het correcte resultaat is van de expressie van hun gevoelens en visie. 

Na veel geëxperimenteer met verschillende genres begon het eindresultaat zich te vormen. Ze brachten een set van ongeveer 45 minuten met nummers die dit jaar nog opgenomen zullen worden om een album uit te brengen. Het geluid bestaat uit een mengeling van zware en melodische tonen waarbij de bas meer de aandacht opeist dan de gitaar.

D.R.O.N.E. @Antwerp Music City

Als afsluiter van de avond speelde Patriarch een loeiharde set. De band die al langer meedraait in de hardere muziekwereld heeft sinds 2019 een nieuwe zanger. De huidige bezetting is: Mario Cesar (zang), Freddy Mylemans (gitaar), Stijn Claessen (gitaar), Tweeva (bass) en Luc Seeuws (drum).

Vorig jaar brachten ze hun allernieuwste album Demonic Heart uit waarvan meer dan de helft werd gespeeld tijdens hun set. 

Patriarch @Antwerp Music City

Het publiek genoot zichtbaar van de bands en er was heel wat interactie mede door van de beperkte podium en zaal oppervlakte. Om 23:00 stipt klonken de laatste kreten van Mario; vermoedelijk om de buren ook hun welverdiende nachtrust te gunnen.

Katakan: Facebook – Instagram
D.R.O.N.E.: Facebook – Instagram
Patriarch: Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More