Home Live MEUTE Brussel, Botanique Orangerie (07/03/2019).

MEUTE Brussel, Botanique Orangerie (07/03/2019).

by ZLANDER

Veel heb je niet nodig voor een goed feestje. Wat volk, wat sfeer en een beetje muziek. Meute brengt het allemaal. De elfkoppige fanfare uit Hamburg zorgde in de Botanique vanaf de begintonen voor een goede sfeer, die enkel nog beter werd naarmate het optreden vorderde.

Meute logo
www.meute.eu

Hoewel het om een fanfare gaat, speelt Meute niet de gebruikelijke hoempapa waar ons bomma naar luistert. Met een stevige basdrum en twee snares zorgen de percussionisten van Meute voor een techno- en zelfs deephouse beat. Daarbovenop komen de energieke motieven in een New Orleans brassband stijl. De combinatie van harde percussie, koperblazers, xylofoon en metallofoon creëert een uitgelaten sfeer. En als er één ding geiler is dan een baritonsax, dan zijn het twéé baritonsaxen.

Het publiek genoot met volle teugen, zeker tijdens hun bekendste hit – de cover You & Me. Het gedans in het midden van de zaal breidde zich al snel in concentrische cirkels uit. Toen gevraagd werd om te gaan zitten, om dan langzaam op te bouwen naar een extatisch hoogtepunt, werd iedereen even uitzinnig. Een simpel trucje, maar het werkt wel.

De trukendoos van Meute bleek echter niet zonder bodem. Naar het einde van het optreden toe begon de herhaling wat te vervelen. Een tweede keer met z’n allen bukken was al onnodig; een derde keer ronduit irritant. Het uitbundige dansen dat erop volgde, duurde toch maar enkele tellen – en eerlijk gezegd was de muziek op zichzelf best opzwepend genoeg.

De bisnummers werden gespeeld in het publiek, wat ook weer een leuke gimmick is, maar niet meer dan dat. Het grootste deel van de mensen in het publiek kon bij de drie bisnummers enkel de sousafoon zien. Naar muziek luisteren zonder de artiesten te zien doen we eerlijk gezegd liever in onze zetel, in plaats van tussen een bende zweterige dertigers met hun telefoon in de lucht.

Afsluiten deden de Duitsers uiteindelijk weer op het podium, met het eerder ingetogen nummer Gula.

Afgezien van dat ene kwartiertje dat volgens ons gerust uit de show geschrapt mocht worden, was het een erg gezellig feestje in de Orangerie. Meute staat garant voor leute!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More