Home Belgisch MAJÉ Scorpio Sessions (28/03/2023)

MAJÉ Scorpio Sessions (28/03/2023)

by Felix Sandon

Loud And Proud, zo heet het eerste nummer dat Majé ten gehore brengt in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio. En luid mag de zangeres zeker zijn: Majé bezit een soulstem van een zeldzaam hoge kwaliteit. Met enkel een gitarist aan haar zijde (die tegelijk bijklust als percussionist) staan haar vocalen er zo goed als alleen voor, maar die kans benut ze net om uit te stallen welk spectrum aan emoties ze weet op te roepen met haar stem.

Een stem maakt natuurlijk nog geen nummer, maar ook de melodie van Loud And Proud neemt je meteen op sleeptouw. Hetzelfde hebben we te melden over tweede worp Glitter Love. Dat hoorden we vorig jaar als single, die opviel door een disco-achtig ritme zonder ook maar ergens naar de kitsch te neigen. In deze uitgeklede versie, zonder, euh, glitter, staat het nummer misschien zelfs nog steviger overeind. Aan de orkaan van passie die Majé hier door de studio laat waaien worden we maar al te graag verslaafd, ook al schuilt er achter die opgewekte sfeer een weemoedig verhaal, getuige de openingsregel “You left as fast as you came.” Hopelijk moeten we dat laatste niet over Majé zeggen, want deze twee nummers klinken als de start van een schitterende carrière.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More