Home LiveLive Review THE FACES OF SARAH + KADEADKAS + THE VAULTED SKIES Eernegem, Club B52 (22/2/2019).

THE FACES OF SARAH + KADEADKAS + THE VAULTED SKIES Eernegem, Club B52 (22/2/2019).

by Nel Mertens

The Vaulted Skies openen de avond en verrassen ons! Wat een knappe sound zetten ze neer, met warme, flexi-vocals. We zeiden het al in de aankondiging: een band die een nummer heeft dat Does anyone else feel (strange)? heet, klinkt ironisch geruststellend. En eigenlijk was die portie ironie het hele optreden door zichtbaar en hoorbaar. Alleen al als we terugdenken aan het jasje van de zanger dat hij over het Joy Division t-shirt draagt, waarop een new-beatbutton naast die van Robert Smith prijkt, maar even goed voorzien is van een label van Bob Dylan en Animal van The Muppets… Maar vooral in de teksten. Gothrock met melancholische grungeaanvallen leiden ons langs nummers als Vampire, maar ook Caroline: een nummer opgedragen aan zijn vrouw, die er niet bij was en ook niét Caroline heet. Wanneer hij aankondigt dat we het echt niet persoonlijk mogen nemen, zetten intrigerend wijze gitaartonen het nummer The Way You Die in. “I can’t wait to see the way you die…” The Vaulted Skies bracht ook nieuw werk, want hun nieuwe album Versus Heart zit er aan te komen! Afsluiten deden ze met één van de mooist gebrachte vragen die avond: But What about your heart?

HalluciNation is de naam van Kedeadkas’ debuutalbum dat er nu bijna aankomt en hallucinant kunnen ze wel genoemd worden. Zangeres met ballen Kati omringt zich met drie muzikanten die van wanten weten, waardoor het geheel erg sterk klinkt. Rauwe postpunk met punkattitude. Kati’s stem doet denken aan die van Siouxsie en net voor ze de diepdoffe donkerte induikt met haar stem, durft ze wel eens een hoog piepend kreetje te slaken, wat haar sound erg herkenbaar maakt. Een stijl en geluid waar we gek op zijn, hoewel er iets meer variatie in de nummers zelf had mogen zitten.

Met de zes leden van The Faces of Sarah, stond het podium van Club B52 al snel goed vol. En even vol was het geluid dat ze er neerzetten: goed op mekaar ingespeelde muzikanten die volumineus klonken en de stem van zanger Nick Schultz (de enige overgebleven van de originele bezetting van de band) die atmosferisch mooi aansloot bij die van de zangeres. Hun samenzang klonk melancholisch en emotioneel, net als hun reflectieve teksten. We kregen al een voorproefje van hun aankomende zevende album Memorium te horen dat binnenkort verschijnt, met o.a. de titeltrack Memorium. Maar evengoed hun oudere nummers als Misery Turns, All That Is Divine, Embers … én een steengoede cover van Hit Me Baby (jawel, van Britney Spears)!

Een meer dan geslaagde avond opnieuw in Club B52, waarop The Vaulted Skies een knappe, nieuwe ontdekking was, Kadeadkas een nog betere indruk naliet dan het eerste optreden dat we van hen zagen en waarbij we wegdroomden bij The Faces Of Sarah in een stevige gothrocksound.

Aan de te veel niet-aanwezigen: jullie hebben echt iets gemist…

FACEBOOK EVENT / Club B52

The Faces Of Sarah: FACEBOOK / Website / Instagram

Kadeadkas: FACEBOOK

The Vaulted Skies: FACEBOOK / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More