Home Grensverleggers Uitheems Geduister #23

Uitheems Geduister #23

by Nel Mertens

Koortsige beats, donkere melodieën en deugddoende woorden… in tijden van griepmicroben vind je misschien in het Uitheems Geduister van deze week wel iets helends, met nieuws van Alex Henry Foster, She Pleasures HerSelf en het wat zwaardere werk van Ellende en Crowhurst.

ALEX HENRY FOSTER

Alex Henry Foster is de Canadese muzikant, singer/songwriter, auteur en producent, die vooral ook bekend is als frontman van Your Favourite Enemies. Daarnaast is hij als mensenrechtenadvocaat ook een geliefd spreker die graag zijn blik werpt op racisme, straatbendes, populisme en extremisme.

Samen met bandlid Jeff Beaulieu is hij ook mede-oprichter van het label Hopeful Tragedy Records, maar leent hij ook zijn medewerking aan mode- en juwelenontwerpers.

Sinds kort heeft hij ook zijn solo-project en kwam zijn debuutalbum Windows in the Sky uit: een erg persoonlijk album, waarin Foster graag zichzelf in elk klein detail wilde terugvinden. Hij hoopt dat het op die manier ook voor de luisteraars een persoonlijk album kan worden. Het werd een intiem poëtisch essay over het vinden van rust, hoop en geloof zelfs in momenten van verdriet, depressie en stress.

Facebook / Shop / Website / Instagram

ELLENDE

Atmosferische blackmetalband Ellende uit Oostenrijk brengt een wel heel donker album uit. Naast de bandnaam, klinkt ook de albumtitel Lebensnehmer en hun eerste single dit jaar Du Wärst Eine Schöne Leiche luguber! De nummers die we nu al te horen kregen, klinken alvast heel melodisch en meeslepend.  Niet de doorsnee rauwe blackmetal, maar best voorzien van een emotionele lading.

Het album zal op 29 maart verschijnen op de labels AOP Records en Napalm Records op gouden, witte, gemarmerde en zwarte vinyl, alsook digitaal en op cd.

Facebook / Website / Instagram

SHE PLEASURES HERSELF

Met Ich Bin Dead brengt de Portugese band She Pleasures HerSelf nog een nieuwe single als voorsmaakje op hun nieuwe album X X X dat er in september aan komt: een ijskoud nummer, strak en donker, voorzien van een mooie, strikte zwart-wit clip met knappe juwelen, accessoires en veren.

“The moment is now. Anxiety grows. I’m running away now. Cold cold. Silence is loud. Feelings are low. I’m running away now. Cold cold. Ich Bin Dead.”

Facebook / Bandcamp

CROWHURST

Gemarteld en gebroken. Crowhurst was altijd al experimenteel in extreme muziek, waardoor ze qua genre ergens zweven tussen lawaai en drone, sludge en black metal. Elk muziekstuk is een eigen afzonderlijke pagina in het verhaal van Jay Gambit, dat werkt als een onderzoek naar en uitdrukking van pijn. Met bijdragen van vele gerenommeerde artiesten, staat Crowhurst als bewijs van zijn vermogen om etherische, boeiende soundscapes te weven zonder in de val te lopen die zoveel vruchtbare artiesten overkomt – voorspelbaarheid.

Crowhurst finaliseert zijn trilogie met het album III, dat in de lente verschijnt. Zoals steeds met de samenwerking van een resem andere artiesten zoals onder andere Andy Curtis-Brignell (Caïna), Kurt Ballou (Converge, Full Of Hell), Tony Wakeford (Sol Invictus, Crisis), Ethan Lee McCarthy (Primitive Man) en Tara Vanflower (Lycia, Type O Negative).

Facebook / Website / Pre-order

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More