Home LiveLive Review GROS COEUR & PENICHE Brussel, Le Botanique (19/10/2023)

GROS COEUR & PENICHE Brussel, Le Botanique (19/10/2023)

by Bert Geurts

“We love it when a plan comes together.”  Zo dachten we toen we na een zenuwslopende race tegen tijd en file parkeerplaats vonden vlak voor de poort van de prachtige Botanique en net op tijd waren voor het Franse noisetrio Péniche, die we absoluut niet wilden missen. 

Van meet af aan knalde de band met hoekige breaks, scheurende riffs en vette baslijnen ons om te oren. Vooral het straffe samenspel tussen drummer en bassiste was een plezier om de zien en te horen. Hun korte set vol post- en mathrock liet het publiek zowel verrast als verdwaasd achter.

Dat Gros Coeur een thuismatch speelde bleek al snel aan het talrijk opgekomen publiek, dat vanaf de eerste song stevig heupwiegend en joelend erin vloog. Het viertal bracht eerder deze maand hun eerste album Gros Disque uit dat ze vanavond uitgebreid lieten horen.

De passie en drive van de muzikanten, samen met de dansbare, psychedelische songs, bleken zeer aanstekelijk, wat het hele concert een heel warm en amicaal gevoel gaf. De Oosterse geluiden hierbij waren de kers op taart.
Een grappige feit was dat bij elk nummer 3 mensen uit het publiek achter de band een vip-plaats kregen en zo dit fijne concert vanuit het standpunt van de artiesten konden beleven.

Péniche: Facebook Instagram
Gros Coeur: Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More