Home Singles BRENT BEUKELAER – Het Blinker Meisje (Starman Records)

BRENT BEUKELAER – Het Blinker Meisje (Starman Records)

by Bart Verlent

We moeten nog een paar dagen wachten op het debuutalbum Heen Zonder Weer van The Radar Station frontman Brent Beukelaer. Op zijn solodebuut laat Brent een andere kant van zich horen met Nederlandstalig indie-muziek die tegelijk bekend maar ook verfrissend aanvoelt.

© Jannes De Schrijver

Het Blinker Meisje gaat over glitter kleren dragen, luisteren naar spacey disco uit de jaren ’80 en gebricoleerde tijdreis machines. Op deze song krijgt Beukelaer gezelschap van Cedric De Lat (Yves Paquet, Grand Pictrure Palace en JakeWalker) op trompet en bugel en Niels Van Heertum (Chantal Acda en Naima Joris) op euphonium.

Ook al verwijst de tekst naar de jaren ’80 toch horen we meer de jaren ’60 in deze track. Iets in het nummer doet ons terugdenken naar de begintune van Kapitein Zeppos (Living It Up van Bert Kaempfert). Het heeft dezelfde, vrolijke en zorgeloze vibe als deze klassieker waar je spontaan gelukkig van wordt. We moesten ook denken aan Het Land Van Maas en Waal van Boudewijn De Groot door de fanfare die op het einde door het nummer loopt.

Net zoals bij de vorige singles van Beukelaer zijn we ook nu weer onmiddellijk mee in zijn magische wereld. Nog maar een paar dagen aftellen naar die debuutplaat.

Brent Beukelaer stelt zijn debuut voor op 1 oktober in Club Amor (De Roma) in Antwerpen, 20 oktober in De Casino in Sint-Niklaas en 20 november in Het Depot in Leuven.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More