Home Live KILLING JOKE Antwerpen, De Roma (30/10/2018).

KILLING JOKE Antwerpen, De Roma (30/10/2018).

by Mark Van Mullem

KILLING JOKE Antwerpen, De Roma (30/10/2018)

“Good evening everyone, we love you so much more than Brexit!” brulde Jaz Coleman door de zaal van De Roma, nadat Killing Joke ons met de bijzonder strakke setopener Unspeakable ongenadig naar het koude politieke klimaat van 1981 had terug geflitst. Of het nu dan zoveel beter is? Als antwoord volgde een subliem European Super State uit 2010, nog steeds hyper actueel. De toon was gezet.

De Laugh At Your Perrils veertigste verjaardagstournee van Killing Joke bracht hen dinsdagavond 30 oktober 2018 in De Roma, en de Britse postpunkpioneers maakten er een intens feest van.

Coleman, weerom met witgekalkt gezicht en gehuld in zwarte overal, bewoog zich mechanisch en hypnotisch over het podium, diens olijke, soms duivelse grimassen waren er ook nog. De gimmick die de Killing Joke-zanger zich eigen maakte blijft overeind. Wat belangrijker is, het geluid zat erg goed, Coleman was goed bij stem en de band stond rete-strak.

Yes, it’s fucking political, kennen we als  onze favoriete song van Skunk Anansie, het geldt ook nog steeds als adagio van Killing Joke. En Jaz Coleman wil dan al eens een preek afsteken, over de zorgwekkende ontplooiing van de NATO in Noorwegen bijvoorbeeld, als inleiding tot New Cold War, of zijn de boosheid etaleren bij 9/11 om een