Home Belgisch JULIEN FIRMIN+HIMALAYA HEIGHTS, Gent, DOK (01/06/2018)

JULIEN FIRMIN+HIMALAYA HEIGHTS, Gent, DOK (01/06/2018)

by Wout Meganck

Gent boven in DOK. Met Julien Firmin en Himalaya Heights waren er twee “Gentse” Bands die aantraden.

Himalaya Heights won al prijzen in 2015 en verdween wat uit de aandacht. Maar nu zijn ze terug, ondertussen is er wat nieuw materiaal gemaakt wist Jelle Vercruysse (drums & lead vocals) ons te vertellen. Wellicht hadden ze  op meer volk gehoopt in hun thuisstad maar ze hadden uiteindelijk de twijfelachtige eer aan te treden terwijl er bijna geen volk aanwezig was. Op de ep met hun eigen naam uit 2015 staan een aantal uitgesponnen songs die in se zeer gebalanceerd klinken: meerstemmige vocals,  gitaar, keyboard… Bij momenten horen we er zowaar wat Artic Monkeys in. Live is dat anders, ze brengen een soort wall of sound. Deze avond stond alles ook zeer luid. Een beetje teveel van vanalles. Dat mocht voor ons wel wat minder want zo hoorde je de liedjes niet meer.

Julien Firmin is het soloproject van Michael De Busscher. Hij is een singer-songwriter-doet-al: gitaar, drums, tamboerijn .. en brengt nu zijn eerste album Julien Firmin uit. Live was de sfeer tijdens het optreden in DOK een beetje als een try-out; familie en vrienden waren in ruime aantallen aanwezig. Spijtige vaststelling was dat niet iedereen echt geïnteresseerd was in wat op podium gebeurde. Gedurende de hele set hebben we ons geërgerd aan het geroezemoes van het publiek dat alsmaar luider naar elkaar aan het roepen was. Heel erg sneu, want de muziek van Julien Firmin is breekbaar. Michael zingt zeer mooi en brengt veel variatie.

Enkel bij Spanish Melodies een nummer dat hij helemaal alleen brengt verstomde het gebabbel. Het was natuurlijk ook een indrukwekkend zicht gezien hij tegelijkertijd gitaar, tamboerijn en kickdrum speelt.

Gelukkig konden we de plaat ook aankopen na het optreden zodat we thuis in alle rust de muziek kunnen leren kennen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More