Home Grensverleggers Uitheems Geduister #26.

Uitheems Geduister #26.

by Nel Mertens

Net zoals onze tranen zouden moeten smaken, de nachten gevuld zouden moeten zijn met diepdonkere passionele woorden, onze gedachten het zouden moeten uitschreeuwen en gevreesde angsten zouden moeten wegebben bij het opkomen van de zon, zo ook klinkt het Uitheems Geduister van deze week ! Met nieuws van M1NK, Oogan, Combichrist, Closed Mouth,  Antipole, Paris Alexander, Buzz Kull, Near Earth Orbith en Jenn Vix.

M1NK

Voor wie het nog niet weet: M1NK spreek je uit als [emwanenkeej] en wij zijn er gek op! Na de release van het nummer Fuck You Up (in eigen beheer) en de singles The Far Side en E-Bomb bij Seja  Records, was het ongeduldig afwachten, maar het Grieks/Britse duo Barry Snaith (a.k.a. The Inconsistent Jukebox) en Erika Bach (a.k.a. Lola Demo) hebben hun album Em One En Kay uit.

Met haar verleidelijke stem en zijn talent om probleemloos genres te overschrijden, werd dit een album vol van donkere gothic industrial elektronummers met een verleidelijke twist. Samen graven ze diep in de mooiste van de emoties: de verslavende liefde, haat en bijtende hartstocht. Psycho-erotisch !

Het album via deze link bij Seja Records verkrijgbaar op vinyl en op cd, met 2 digitaal downloadbare bonustracks en een knap boekje met de teksten

Facebook / Website / Bandcamp

OOGAN

Op de 12e nacht van de 12e maand laatstleden is Oogan opgestaan. Oogan komt uit het dorp Akākaz, dat werd verbrand en verwoest door de Baltische stammen, die op hun beurt dorpelingen op de brandstapel offerden. De overlevenden vluchtten en er werd een vloek op het land gelegd.

En die vloek bracht hen darkwave, coldwave en wat ze whippy techno noemen. Deze week verscheen hun eerste, toch vrij angstaanjagende, maar ijzersterke single Iconico, feat. Eirene Musique. https://youtu.be/IRgR4yormcYDe single komt samen met een knappe videoclip, waarin hun nieuwe maangodin Cuervo Coffinatchi zal exploderen als een zwarte oceaan…

Facebook / Instagram

COMBICHRIST

De Noorse EBM-act Combichrist, die tegenwoordig in de USA vertoeft gaat er helemaal voor, want stilstaan was voor deze band nooit een optie. De combinatie van enkele muzikale heerlijkheden als electronic body music, techno en industrial zorgt voor een kruisbestuiving tussen clubvriendelijkheid en een degelijke portie agressie. Dansvloervullend en energiek klinkt ook hun eerste single van hun album On Fire dat er in juni aan komt (bij het label Out Of Line). De single Hate Like Me is voorzien van een bijhorende videoclip met lyrics en klinkt ritmisch hard, vol haat.

Facebook

CLOSED MOUTH

Closed Mouth is het nog maar net opgestartte Coldwave- / postpunk project van de Franse Yannick Rault (Triple Sun, Bluebeard’s Castle, So What?, Sander & Melody, Twenty Years…), waarin we Coldwave-, postpunk- en gothrockinvloeden terug vinden. Hij bracht net zijn debuutalbum One uit, waarvan de nummers vol walmende synths en rytmische gitaren zit, waarbij de duistere stem van Monsieur Rault perfect  aansluit. Een zeer knappe ontdekking!

Facebook / Bandcamp / Soundcloud

ANTIPOLE | PARIS ALEXANDER REMIX OF BUZZ KULL

Buzz Kull is het project van muzikant Marc Dwyer uit Sydney (USA) wiens geluid wordt omschreven als een filmische uitbarsting van industriële darkwave, minimale synth & postpunk. Vorig jaar vonden we op het albumNew Kind Of Cross van Buzz Kull het nummer The Garden, waarin ook Modern Heaven te horen was.

Deze week brachten de Noorse postpunkband Antipole en Paris Alexander een enorm sterke remix-versie van het nummer uit. Marc Dwyers laat weten dat hij enorm dankbaar is, want dat de Antipole-remix de originele versie volledig omver blaast.

Facebook: Buzz Kull / Antipole

NEAR EARTH ORBITH

We kondigden het met hun nieuwe singles al enkele keren aan, maar het is er: het nieuwe album van Near Earth Orbith: Artificial Intelligence. We bevinden ons in het jaar 2031 en door artificiële intelligentie aangedreven robots zijn  deel van het dagelijkse leven. Moet de mensheid concurreren met een sterkere, sluwere rede dan die van onszelf?  Met titels als Deus Ex Machina, Future A.I., Singularity, Neuromancer, I.R.I.S. Unveiled, Humanoid, The Vessel en The Ancestors neemt Near Earth Orbit ons mee in een futuristische kijk, die misschien niet zover af is als we vermoeden…

Je kan het album dus vanaf nu kopen via de Solar Lodge Shop op cd of in een limited edition (cd + bonusalbum  A.L.P.H.A. en  Annihilation Map).

Wil je hen live aan het werk zien? Dan is het even de grens over…

08.06.2019: WGT – Leipzig (D)

11.07.2019: CASTLE PARTY – Bolkow (PL)

14.09.2019: SOLAR LODGE CONVENTION – Oberhausen (D)

30.11.2019: DOWNHILL – Heerlen (NL)

Facebook / Website / Solar Lodge

JENN VIX

Als een seductief vergif kronkelt de Jenn Vix rond de zwoele muzikale lijnen van haar nieuwe single. Deze Amerikaanse heeft al heel wat ervaring als we denken aan haar opnames met Reeves Gabrels, (The Cure en David Bowie), drummer Andy Anderson (ex-The Cure), John Ashton (oorspronkelijke guitarist van The Psychedelic Furs), Dirk Ivens en The Klinik. Haar eigen band bestaat nu 3 jaar en de single Ride, kondigt haar nieuwe ep 6 aan.

Facebook / Website

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More