Home Live IF ANYTHING HAPPENS TO THE CAT, Gent, Den Drummer (14/02/2020)

IF ANYTHING HAPPENS TO THE CAT, Gent, Den Drummer (14/02/2020)

by Bart Verlent

Op 20 maart verschijnt het derde album, Kingdom Of Roots, van If Anything Happens To The Cat. In april stellen de vijf Gentenaren deze nieuwe plaat voor in China, als dat sowieso nog kan plaatsvinden omwille de problematiek rond het coronavirus. Maar voor ze zover zijn, geven ze eerst nog een paar try-out optredens in eigen land.

(c) Cath Van Laere

In Den Drummer trapten de Gentse post-rockers hun try-out optredens af. Normaal werd het voorprogramma verzorgd door het Duitse Sojus3000, maar door ziekte van één van de groepsleden werd hun optreden geannuleerd. Dus mocht IAHTTC alleen schitteren in hun thuisstad. Het was bijna twee jaar geleden dat de band nog had opgetreden, doch de belangstelling was enorm, want het café zat propvol.

(c) Cath Van Laere

Het vijftal zette hun set in met het nieuwe Origami Armies, een stevig sfeervol nummer waar ze een ongelooflijk straffe geluidsmuur neerzetten. Helaas geraakte de stem van Jasper De Petter amper boven de instrumentale geluidsgolf, ook al riep hij zijn tekst af in de micro. Met dit nummer was de toon van de avond gezet. Een set met veel afwisseling in de nummers en een glansrol voor drummer Bram Delcourt die voor ingewikkelde drumpatronen zorgde waardoor hij de nummers naar nog een hoger niveau tilde. Het viel totaal niet op dat deze band al even niet op het podium te zien was geweest.

(c) Cath Van Laere

Het verbluffende instrumentale nummer Beijing Fury uit het vorige album Mångata was het volgende spectakelstuk. Daarna kregen we Take Nothing But Pictures en Leave Nothing but Footprints uit hun debuut dat ze mooi in elkaar lieten lopen en waar De Petter op de toog van het café kroop om verder te zingen. Het nieuwe Snowglobe Citizen klonk intens en heftig waarna de band het iets rustiger aandeed met het sfeervolle instrumentale Five Lion Moutain.

(c) Cath Van Laere

A Mass Of Disconnected Facts, ook van de nieuwe plaat, is een bommetje waar we redelijk weg van werden geblaasd. Ook de afsluiter van de avond was een nieuw nummer, Crown Shyness, een prachtige song waar Jasper nog maar eens het publiek in ging om daar tussen te zingen. Als bis kregen we het oudje Jessamine, speciaal voor valentijn met veel melancholie maar met toch weer een heel stevig einde.

(c) Cath Van Laere

If Anything Happens To The Cat bewees in Gent dat ze volledig terug zijn en dat ze nog steeds een indrukwekkende eigen sound hebben. Ok de mix van de instrumenten was niet altijd top, stem klonk te zacht en de samples te hard, maar dat zijn details. De band op zich is gewoon top.

(c) Cath Van Laere

Je kan ze nog aan het werk zien op:
29/02 – Moby Dick, Antwerpen
07/03 – De Kleine Kunst, Gent
13/03 – Stam X, Denderleeuw
27/03 – Muntpunt Grand Café, Brussel

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More