Home Belgisch FRAGMENT Gent, Shanti (19/11/21)

FRAGMENT Gent, Shanti (19/11/21)

by Wouter De Sutter

OVERTUIGEND OP DE CRUCIALE MOMENTEN

Het gaat ineens hard voor de Gentse postpunk formatie Fragment. Bijna twee jaar actief waarvan anderhalf jaar kniezend achter hermetisch gesloten deuren. Thanks C-19. Eerste optreden begin september in Wallonië maar afgelopen vrijdag al voor de tweede maal live mee te maken in hometown Gent. En dat met nog enkele shows voor het jaareind in het verschiet. Er zijn er die het met veel minder moeten stellen.

Fragment (c) 2021, WDS/LD/KS

Het viertal speelde in Shanti een korte set die op de cruciale momenten overtuigend mocht heten. Murphy sloot zich even bij de feestelijkheden aan na opener Happy, Not Okay maar geen nood. De onwillige apparatuur liep na een korte break een stuk beter in de pas. Al kwam het met het geluid nooit echt helemaal goed.

So be it moeten de bandleden gedacht hebben die terugsloegen met een uiterst krachtig Blown Away. Een ambigue song in twee bedrijven die er steeds in slaagt om het publiek op het verkeerde been te zetten. Dezelfde vastberadenheid, minder tweeslachtig en drie versnellingen lager, werd daarop gedemonstreerd in Turned Off en Lighthouses.

Fragment (c) 2021, WDS/LD/KS

Fragment hield er een eerste keer mee op na een uitbundig meegebruld Meanwhile. Een actueel mini-verhaal en zowat het anthem van de anti-azijnpisliga. Meezingen mag en is nog ontzettend eenvoudig ook, vooral dan ter hoogte van de strofe (‘blah, blah, blah’). Vrijdagavond alleszins een hoogtepunt. Het podium was even vijf maten te klein voor frontman Christophe.

De bisronde werd ingezet met een cover van de gedurfd-riskante soort. Gedurfd wegens klassieker, en dat is Wide Open Road (Triffids) zeker, maar ook omdat het naar eigen zeggen nauwelijks gerepeteerd werd. “We zijn er niet helemaal gerust in” klonk het vooraf waarschuwend. Maar het pakte finaal goed uit. Wie niet waagt blijft maagd. En het nummer past bijzonder goed bij de sterk melancholische mindset die Fragment er op na houdt.

Afsluiten werd gedaan met het catchy Failure/Crash Dance, funky riedel – mikkend op de dansbenen. Onmiskenbaar één van de betere Fragment-producten so far. Hoogtepunt nummer twee én een ideale kop-vooruit-aanloop naar het wilde verjaardagfeestje dat meteen nadien losbarstte. Nice!

Fragment speelt op 17 december in de concertzaal van Het Trefpunt, W. De Buckplein 5 – Gent.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More