Home LiveFoto's TRIGGERFINGER Eeklo, N9 (23/06/2022)

TRIGGERFINGER Eeklo, N9 (23/06/2022)

by Björn Comhaire

Ruben Block, Paul Van Bruystegem, Mario Goossens en (live) Geoffrey Burton deden er bijna drie jaar en een pandemie over om terug het podium op te kruipen en ze hebben het niet verleerd. Sterker nog! Al die opgespaarde energie kwam als een denderende muzikale lawine de zaal ingerold. Ze overspoelde de pakweg 300 gelukkigen die een ticket voor deze exclusieve try-out konden bemachtigen met een positiviteit die even alle shit uit de hersenen veegde.

I’m Coming For You en dat deed Triggerfinger van bij de eerste mokerslagen waarmee Mario zijn drumstel duidelijk maakte wie de baas is. Acrobatisch drummen 2.0 zou een aparte discipline moeten zijn op de olympische spelen!

Mario Goossens © Björn Comhaire
Ruben Block © Björn Comhaire

En we waren vertrokken voor een kleine 90 minuten stomende rock die ons af en toe wat deed denken aan de energie van pakweg ZZ Top in betere dagen.

Triggerfinger diepte heel wat ouder werk op in een soort best of festivalset: First Taste, Let It Ride, Short Term Memory Love, By Absence of the Sun… Heel de backcatalogus werd er aan een moordend tempo doorgejaagd met een onvoorstelbare intensiteit en ditto zweetproductie (het was naar schatting zo’n 30 graden in de N9).

Ruben Block: “Mijn onderbroek is ondertussen in een zwembad veranderd, die van jullie waarschijnlijk ook. Laten we samen zwemmen!” Aquagym in eigen nat… het deed iedereen zichtbaar deugt!

Na Is It en All That Dancing Around Again sloot de band de reguliere set af met Colossus, niet meteen hun sterkste nummer maar wat maakt het uit als je net getrakteerd werd op een set die dit jaar misschien enkel door dEUS (op LIve /s Live) werd geëvenaard.

Gebist werd er met twee covers. Dancing Bearfoot van Patti Smith speelden ze voor het eerst live en miste misschien nog wat oumph, de ondertussen welbekende mash up van Man Down van Rihanna en Kashmir van Led Zeppelin daarentegen zette de puntjes terug op de i, wereldcover! Wereldband!

Triggerfinger stond trouwens niet zo maar in de N9. De keuze om hun try-out te spelen in Eeklo was weloverwogen.

Triggerfinger: “Muziekclub N9 staat al sinds mensenheugenis bekend voor goeie muziek, gedurfde, avontuurlijke boekingen, maar ook voor een warme ontvangst, een professionele omkadering en een warm, geïnteresseerd publiek dat verder kijkt en luistert dan your average dagschotel. Het is dan ook treurig om te horen dat deze club misschien niet langer ondersteund wordt vanuit de Vlaamse Overheid. N9 kreeg een positief voorlopig advies maar nog geen centen… het geld is op. Een consequente, jarenlange werking wordt daardoor mogelijk abrupt geaborteerd.
Met Triggerfinger hebben we in onze vroege jaren kansen gekregen om onze kunstjes te vertonen op de planken van N9. Daarvoor zijn we dankbaar, en we willen graag een hart onder de riem steken van deze bende muziekminnende mensen uit Eeklo. Daarom dat we met plezier naar Eeklo komen om na twee jaar pauze een van onze eerste shows precies daar te spelen. Zie het als een teken van appreciatie.”

Schone muziek, schone mensen en een onvergetelijke avond. Bedankt Triggerfinger, bedankt N9!

Ruben Block, Geoffrey Burton, Monsieur Pol © Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More