Home Singles GERT KLEINPUNK – Recht Op Roes

GERT KLEINPUNK – Recht Op Roes

by Nel Mertens

Dat hij en zijn muzikanten het leven ondanks alle shit liever door een roze bril bekijken, vertelt de titel van het aankomende album Alles Is Nog Niet Verloren ons. Gert Kleinpunk bezingt op anarchistische wijze de mensenrechten, de onterechte ongelijkheden in de maatschappij, verzet en rebellie, en in de nieuwe single ook ieders Recht Op Roes.

© Dries

Drugs dus. Gert (tekst, muziek, zang, gitaar), Erik (bas), Yorick (cajon), Ezra (accordeon) en Corentin (sax) bezingen de heerlijkheid van een marihuana-roes, maar tegelijk waarschuwen ze voor elke vorm van verslaving.

“De vele pro en contra’s, …
van het groene kruid
Maar drank en drugsverslaving,
is eigenlijk nooit oké
Bezint eer gij begint, m’n vriend…
En dat met alle twee”

Dat doen ze in hun kenmerkende opgewekte stijl, met heel wat folky elementen van accordeon en cajun. Deze keer in een aanstekelijk ritme dat je laat verdwalen in de lavalamp.

Recht Op Roes is digitaal verschenen. Je zal het terugvinden op het nieuwe album Alles Is Nog Niet Verloren dat digitaal, op cd en op vinyl uitkomt in augustus.

Facebook / Website / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More