Home LiveFoto's THE RADAR STATION Beveren, Beveren Buiten (05/09/2020)

THE RADAR STATION Beveren, Beveren Buiten (05/09/2020)

by Bart Verlent

Eindelijk is The Radar Station doorgebroken. Na jaren keihard werken verscheen deze week hun debuut waarmee ze zeker naar buiten mogen komen. Het is een plaat geworden vol topnummers.

(c) Cath Van Laere

Toen ze vorig jaar de bandnaam Sun Gods wijzigden naar The Radar Station leek het of dit vijftal helemaal opnieuw moest beginnen. Maar ze hadden het geluk mee. Ze werden genomineerd voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en nog beter ze werden één van de winnaars. Nu krijgt de band meer dan genoeg airplay en indien we een normale zomer hadden gekend, stond hun agenda lekker vol. Helaas stak dat verdomde virus ineens de kop op waardoor ze nu slechts aan hun achtste zomeroptreden toe waren.

We zagen hen aan het werk op Beveren Buiten en dat volledig coronaproof, wat tegenwoordig een heel hippe term is… Frontman Brent Buckler deelde mee dat hij het dan ook niet meer over dat virus ging hebben, maar dat hij en zijn band gewoon goeie muziek gingen brengen. Het was geen loze belofte. Er werd geopend met The Beauty Of Belief, een subliem nummer waarin de band hun volledig klankpalet opengooide en Brent etaleerde hoe flexibel zijn unieke stem is.

(c) Cath Van Laere

Vervolgens kregen we Loony Lane, warme gitaarklanken verrasten ons helemaal. Natuurlijk kon hun originele Cure-cover Pictures Of You niet ontbreken, later in set speelden ze nog een magische cover van Massive Attacks Teardrop, die spijtig genoeg niet op de debuutplaat staat. Bij Into The Mud toverde de band een indrukwekkende wall of sound tevoorschijn die wat deed denken aan The War On Drugs.

(c) Cath Van Laere

Drie jaar geleden startte de band met de opnames van het debuutalbum Life Inside A Tornado. Voices was het eerste nummer dat ze opnamen, het werd hun eerste single alsook de albumopener. Het nummer klinkt nog steeds even fris. Subtle Science, de song waarmee ze De Nieuwe Lichting 2020 wonnen, mocht natuurlijk niet ontbreken. Daarna kregen we het mooie ingetogen I Moan gevolgd door hun straffe single The Giant.

(c) Cath Van Laere

The Radar Station bouwde hun set mooi op en eindigde met hun twee mooiste nummers. Eerst het verbluffend knappe Face Full Of Lines, een donkere song waar de band alle registers open trekt. Er werd afgesloten met het rustige After The Tornado waarop Buckler en co op hun puurst klinken. Het zijn ook trouwens de twee nummers waar hun debuut mee afsluit.

(c) Cath Van Laere

Ook al waren er in het begin enkel technische problemen, het vijftal bleef er rustig bij en zette een geweldige set neer. Hun mooie warme songs verwarmden het publiek op deze koude avond. Niets is zo mooi als vijf muzikanten aan het werk te zien die elkaar zo knap aanvullen en er volledig voor gaan. The Radar Station is een unieke band met een uniek geluid.

Je kan ze nog aan het werk zien op:
08/09- De Casino, Sint-Niklaas (uitverkocht)
13/09- De Singel, Antwerpen
22/10- Ancienne Belgique, Brussel

(c) Cath Van Laere
(c) Cath Van Laere

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More