Home LiveFoto's THE BOLLOCK BROTHERS + PERMANENT Eernegem, B52 (04/05/2018).

THE BOLLOCK BROTHERS + PERMANENT Eernegem, B52 (04/05/2018).

by Nel Mertens

Dat tributebands enorm goed moeten zijn om ons te kunnen bekoren is een feit. Met die bevooroordeelde mindset dat niemand kan tippen aan Ian Curtis stonden we met geen al te hoge verwachtingen in het aangenaam volgelopen zaaltje van de Club B52.

Dat de zanger niet helemaal de stem van Ian Curtis heeft, is zo. Maar al gauw wist Permanent er met hun Joy Division-tribute wel voor te zorgen dat we helemaal in de juiste sfeer zaten, een dansje placeerden en schuifelend dichter en dichter bij het podium trachtten te geraken.

Dat de Italianen geboren charmeurs zijn, merkten we eveneens. De band maakte een fijne connectie met het publiek. In gebroken Frans, brachten ze “un morceau de new wave” even weer tot leven. Heerlijk genieten van enthousiaste mannen die meer dan anderhalf uur lang de ene Joy Division hit na de andere brachten. Transmission en Love Will Tear Us Apart blijven duidelijk dé favoriete nummers van het publiek.

  © The Bollock Brothers / Facebookfoto

En dan… The Bollock Brothers ! Ze doen altijd de vraag rijzen of punkers ooit oud worden… Op het podium is daar alvast weinig van te merken, hoewel de band wel meer rust uitstraalt dan vroeger. Jock voorziet het publiek tussen de nummers door van anekdotes, een alles- of nietszeggende quote en prijst het publiek de hele show door.

Harley David, Son Of A Bitch is het nummer dat iedereen luidkeels blijft meezingen. Dat de band al jaren lang geen nieuw werk meer brengt, daar stoort niemand zich aan.

Bij enkele nummers wordt de band vergezeld door een 19-jarige  gastzangeres uit Lille die een leuk punkgeluid toevoegt. Wanneer ze de song Beats Of Love van Nacht und Nebel spelen, zie je toch telkens weer een glimlach verschijnen op Pat Patyns’ gezicht (drummer van Nacht Und Nebel). Vandaag was ook de zangeres die toen bij Nacht Und Nebel Beats Of Love zong present. Of aanwezig althans. Ze zong even mee en dat klonk niet slecht, maar ging na enkele zanglijnen tegen de grond wegens ‘lichte intoxicatie’. Waarop de band onverstoord verder speelde en de juffrouw op leeftijd door ons op een barkrukje geholpen werd. And the show went on… !

Het blijft amusant om naar The Bollock Brothers te gaan kijken!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More