Home LiveFoto's THE 925 Brussel, Ancienne Belgique (21/11/2021)

THE 925 Brussel, Ancienne Belgique (21/11/2021)

by Björn Comhaire

Dat we bij Luminous Dash nogal enthousiast zijn over The 925, dat kon je hier en hier al lezen. Waar de band vandaan komt en waar ze naartoe hopen te gaan, dat kon je dan weer lezen in het interview dat we hadden met zanger Bram Baele en gitarist en bezieler Jorik Van den Bosch. Benieuwd? Check dan zeker de voorgaande links, wij wachten wel even tot je terug bent…

The 925 enkele seconden voor ze het podium op mogen in de AB © Björn Comhaire

Drie maand na de release van hun debuutsingle Fake Love deed The 925 op zondag 21 november wat voor veel bands een onbereikbare droom zal blijven: optreden in de beste concertzaal van België, de Ancienne Belgique. Niet als hoofdprogramma natuurlijk – we moeten een beetje realistisch blijven – maar als support van dat andere Belgische rock-‘n-roll succesverhaal RHEA.

The 925 was here © Björn Comhaire
Soundcheck © Björn Comhaire
Bram Baele tijdens de soundcheck © Björn Comhaire

Dertig minuten kregen ze om te laten zien wat ze waard zijn. Geen tijd te verliezen dus en acht nummers lang beukte de band als een stormram tegen de trommelvliezen van het al talrijk opgekomen publiek. We kregen nieuwe nummers te horen maar ook onze favoriete single Get Out Of My Kitchen en debuutsingle Fake Love passeerden langs de strot van Baele.

Brams stem klonk (zoals steeds) alsof hij net een blik afgedraaide motorolie achterover geslagen had terwijl Jorik zich regelmatig als een gek een stevige tendinitis soleerde. De bas van Nick Maertens knorde als een hitsig everzwijn en Aaron Machtelinckx ranselde de kunststoffen vellen animalgewijs af. Gelukkig was er nog de (ogenschijnlijk) rustige standvastigheid van Tomas Van Hove op gitaar die de boel wat onder controle hield.

Maar godverdomme wat klinkt deze band lekker!

Even kwam er een kink in de kabel toen het pedaal van de kickdrum er de brui aan gaf. Gelukkig had een van de toeschouwers een drumsleutel bij de hand en was het euvel snel verholpen. De man mocht ervoor in ruil zowaar een korte drumsolo geven. Zo win je fans en maak je vrienden!

Wie The 925 ook eens live aan het werk wil zien kan dat onder andere op woensdag 24 november in het voorprogramma van The Sore Losers in de Vooruit in Gent. Tickets en info voor dat concert vind je hier.

Bram Baele © Björn Comhaire
Jorik Van den Bosch © Björn Comhaire
© Björn Comhaire
Tomas Van Hove en Nick Maertens © Björn Comhaire
Aaron Machtelinckx © Björn Comhaire
Drumsleutel gevonden in het publiek © Björn Comhaire
© Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More