Home LiveFoto's STEREO MC’s Herenthout, Zaal Lux (09/02/2020)

STEREO MC’s Herenthout, Zaal Lux (09/02/2020)

by Luminous Dash

Er waarde vannacht een storm door de Kempen. De storm sloeg vernietigend in en liet enkel de ongelovigen in leven. Stereo MC’s kwamen, sprongen en ontploften. Korte recapitulatie. Ok, het waaide wat. De frituren en tapasbars van Herenthout zaten echter afgeladen vol. Inwijkelingen uit de hele Kempen, maar ook uit Antwerpen en andere duistere oorden, waagden hun leven in de lokale horeca.

De Lux zelf baadde in de allure die haar geschiedenis verdient: topconcertzaal in de Kempen. Topsound, topband, topontvangst. De sfeer was afwachtend maar keerde onmiddellijk bij het betreden van het podium. Beats, sounds, lights, … en iedereen was vertrokken. Allez, iedereen? In de Kempen duurt het soms wat langer voor ze in gang schieten, maar dat stopte de fuifnummers niet.

Wil je weten welke nummers ze speelden? Wel, ga zelf eens naar een show en laat je meeslepen. Ok, Connected staat vroeg op de playlist, geen probleem, de Stereo MC’s rocken ook zonder dit geweldige nummer. Zanger Rob Birch mag dan nog maar bijna 60 jaar zijn, hij blijft imponeren op het podium. Sommigen herkennen in hem een underground dichter die begrijpt hoe onze steden als wellustig beton onze armen doorwoekeren. Het publiek begreep hem en gooide de armen omhoog. Connected, zeker op dat moment. Producer Nick Hallam stond voorovergebogen achter zijn laptop en liet het feest over aan Birch, zangeres Cath Coffey en drummer Owen If, met aanvulling van een extra zangeres. Die compacte setting gaf een vreemde indruk, zeker samen met de light show. Stereo MC’s kunnen eender welk podium aan, zolang men maar wil dansen. Deze show werkt op eender welk festival, maar is natuurlijk geweldig in een kleine zaal. Dus. Iedereen is blij dat zaal Lux de deuren terug open doet. De zaal heeft de charme, de ruimte en de organisatie om dit tot een epicentrum van de Kempense muziek te maken. Met de show van de Stereo MC’s werd de lat alvast hoog genoeg gelegd.

Tekst: Jef Louisa Versmissen

Foto’s: Dirk Wouters

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More