Home Belgisch DIRK.

DIRK.

by Didier Becu

Op de volledige plaat moeten we nog eventjes wachten, maar de nieuwe single Artline voorspelt veel goeds al was het maar omdat dirk. gewoon dirk. is. Of neen, DIRK. dus. Tekst en uitleg van frontman Jelle.

Dirk. wordt DIRK. Hoe lang heb je daar moeten over nadenken en wat betekent het concreet.
Eerlijk, ’t is een puur esthetische keuze. Een nieuwe plaat betekent nieuw artwork en een nieuwe visuele stijl. In die nieuwe stijl werkt de naam gewoon beter in drukletters. Ik schrok er zelfs een beetje van hoeveel reactie er kwam op die drukletters. 

Met jullie nieuwe album zouden jullie wel eens kunnen doorbreken. Denken we, hopen we. Daarom deze vraag zodat iedereen het weet: waarom DIRK. als er geen enkele Dirk in de band zit?
Ik wou een bandnaam die totaal niet paste bij de muziek die we maken. Spannende, smerige rock maken en dat dan een beetje een suffe boekhoudersnaam geven, da’s een lollig contrast. 

(c) : Mayway Records

Jullie eerste nieuwe single is er nu Artline. Eigenlijk zou je kunnen zeggen. Er is niets veranderd en eigenlijk is er veel veranderd omdat het toch allemaal beter klinkt.
Klopt. Alles is anders en niets is anders. De vorige plaat namen we op in een huis, de nieuwe plaat in een studio. De vorige plaat werd enkel gemixt door Reinhard Vanbergen, bij de nieuwe plaat heeft hij ook de opnames gedaan. Dat is het verschil.

Hoe zien jullie in feite vandaag jullie debuut?
We staan er nog altijd helemaal achter. Maar ik heb onze eerste plaat al zeker een jaar niet meer gehoord. Je moet die nummers al wekelijks  live spelen, dus op den duur is het wel voldoende geweest. Naar je eigen muziek luisteren voelt bovendien een beetje té narcistisch aan.

(c) : Mayway Records

DIRK. heeft vooral een reputatie als liveband. De producer niet te veel gecontroleerd dat hij dat niet zou verkloten?
We vertrouwden Reinhard volledig. Hij werkt zoals we graag werken: snel. We hebben de hele plaat opgenomen in amper drie dagen tijd. Er was geen tijd om dingen te verkloten.

Nog een paar maanden wachten, in alle eerlijkheid: wat zijn jullie verwachtingen?
Ik probeer helemaal niets te verwachten. Iedere muzikant hoopt op erkenning en succes, maar erkenning en succes verwachten is, naast slecht voor je gemoedsrust, gewoon volslagen zinloos.

(c) : Geert Bonne

Zit er bij het nieuwe album ook weer een kleurboek? 
Nee, geen kleurboek deze keer, maar wel iets anders! Al verklappen we nog niet wat.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More