Home LiveFoto's SOUND TRACK Genk, Pand (16/10/2021)

SOUND TRACK Genk, Pand (16/10/2021)

by Marc Timmers

-Tje is zo een parel die van de lockdown gebruik maakte om dromerige ingetogen en melancholische liedjes te maken. Normaal speelt deze dame eerder rock, maar met –Tje doet ze het klein en ingetogen.

Haar mooie stem en intieme sound klinken echter zeer groots. Ze bracht, onder begeleiding van gitaar en bas, vijf mooie songs Echo’s, RIP, Seasons, Love en Lille

Chico speelde een thuismatch in Genk, hij bracht Nederlandstalige hiphop en rap. In zijn teksten kan hij zijn zielenroerselen en emoties kwijt. Hiphop leent zich er dan ook wel toe om verdriet en een hard straatleven tot uiting te brengen.

Iedereen kreeg 20 minuten maar Chico probeerde er nog een extra nummer uit te persen, de schuif op de PA ging echter onverbiddelijk dicht.

Osaka Riot is het soloproject van Ewout de Craene bekend van Rhinos Are People Too. Hij positioneerde zich niet op het podium maar te midden de zaal tussen het publiek samen met een modulaire synth.

Hij slaagde er jammer genoeg niet in om het publiek in beweging te krijgen. Na veel bliepjes werd de beat steeds heftiger en luider en eigenlijk best wel goed. Meer dan wat hoofdgeknik en gewiebel kreeg hij echter niet terug van het publiek.

Bløssom maakt rock recht uit de 90’s. Drum , gitaar met heel veel distorsion en een vette bas erbij. Jawel hier stond een echte band met een gitarist en een zanger vol tattoos waar eerder onverwacht een heel fragiel mooi stemgeluid uit kwam. Afgewisselend schreeuwend dan weer heel teder en ingetogen.

Bløssom speelde onder andere reeds op Rock Herk en dat merkte je. Voor een publiek op een podium staan zijn ze gewoon en ze kregen het publiek dan ook moeiteloos mee.

Opti Rob brengt experimentele/alternatieve rapmuziek in het Vlaams. Jammer genoeg bracht hij zijn lyrics nogal stijfjes en vloeide de tekst niet altijd mooi op de beat.

Ter afsluiting van de avond kregen we Koala Disco die in jaren 90 outfit deed denken aan Miami Vice. De blitse hemdjes, gecombineerd met ‘Disco’ in hun naam deden vermoeden dat dit een Saturday Night Fever revival zou worden. Niets was minder waar. Er werd wel een zeer dansbare maar erg frisse sound gebracht die vernieuwend en toch vertrouwd klonk.

De zanger/gitarist van de band bedankte uitbundig het publiek, de organisatie, de andere groepen en god en klein pierke maar kon ook echt goed kon zingen.

Het plaatje klopte en met de nummers Tiny Noise, Pushing Soft Stuff, S.S. Stones, Witches Brew en Modius Trip waren ze een meer dan waardige afsluiter.

-Tje: Vi.be

Chico: Vi.beINTERVIEW

Osaka Riot: Vi.be

Bløssom: FACEBOOKINTERVIEW

Opti Rob: FACEBOOK – INSTAGRAMINTERVIEW

Koala Disco: INSTAGRAMINTERVIEW

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More