Home LiveFoto's RHEA & THE RG’s Gent, VIERNULVIER (30/11/2022)

RHEA & THE RG’s Gent, VIERNULVIER (30/11/2022)

by Johan Vanparys

We zijn aangekomen in de concertzaal van VIERNULVIER, De Vooruit in Gent, voor het voorlaatste concert van RHEA van 2022.

RHEA was dit jaar op vrijwel ieder groot podium en festival aanwezig in binnen- en buitenland. Nu kan je ze nog één maal live zien in Het Depot in Leuven en dan gaat de groep voor een tijdje de studio in om ons zalige nieuwigheden te bezorgen in 2023.

Eerst staan THE RG’s op het podium. De band staat garant voor stevige rock met gevoel voor noise en melodie. The RG’s, die opgericht werden ergens in 2013, zijn nu een vierkoppige band. Wouter Vandaele (zang en gitaar) wordt bijgestaan door Sebastiaan Hoet (gitaar), Jens Vanhee (bas) en Stijn Decoene (drums). Het wordt een uur stevige en energieke muziek die door de rockliefhebbers zeker gesmaakt wordt.

Wat opvalt bij het optreden van RHEA zijn de vele bekende gezichten, je zou bijna van een familiefeest kunnen spreken. RHEA heeft de laatste jaren dan ook een stevige schare fans uit binnen- en buitenland samengespeeld.

Ready To Rumble is de passende opener van dit concert en doet ook meteen iedereen meezingen. De nummers volgen mekaar op met een ongelooflijke dynamiek en ze brengen de zaal in hogere sferen.

We zaten er eigenlijk een beetje op te wachten en ook vanavond besluit leadgitarist Guillaume Lamont zijn publiek te bedanken en persoonlijk te trakteren op een solo in het midden van de zaal. Dat kan tellen als een vroeg Sinterklaasgeschenk als één van Belgiës beste gitaristen zomaar voor je staat en een privé optreden geeft ‘in your face’.

Met hun nummers als Never Out Of Sight, Stuck In The Middle en Rather Be Nothing  uit hun debuutalbum van 2020 maken ze van de concertzaal VIERNULVIER weer voor één avond de feestzaal van de rock-‘n-roll.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More