Home LiveFoto's RED ROCK RALLY 2021 Brugge (01/05/2021)

RED ROCK RALLY 2021 Brugge (01/05/2021)

by Johan Vanparys

Voor het tweede jaar op rij konden we wegens de gekende redenen niet genieten van de traditionele muzikale start van de Brugse festivalzomer in het Astridpark. De organisatoren van Red Rock Rally bleven echter niet bij de pakken zitten en brachten zaterdag het festival via een livestream tot in de huiskamers van muziek minnend Brugge.

Geen frisse pint aan de gezellige bar. Niet languit liggend op het groene gras van het Astridpark nieuwe bands ontdekken. Geen onverwachte ontmoetingen met vrienden die we al veel te lang niet meer gezien hebben. Maar wel drie zeer straffe acts die de affiche van deze 27ste bijzondere editie van Red Rock Rally sierden.

BUN © Johan Vanparys

“We hebben er als organisatie alles aan gedaan om op deze eerste mei toch een festival op poten te zetten”, aldus Mario Willemsens, bezieler van Red Rock Rally. “Al snel werd duidelijk dat een festival zoals we dat gewoonlijk organiseren, niet mogelijk ging zijn. We schakelden naar een plan B, in bubbels op het evenemententerrein van Het Entrepot, maar ook dat bleek nog niet mogelijk. We hopen met deze online editie toch wat muzikale harten veroverd te hebben.”

En dat is zeker gelukt, hoewel de dag wel met een sisser begon. De Luikse band It It Anita liet al vrij vroeg weten dat ze de verplaatsing naar Brugge niet konden maken wegens een positieve coronatest van één van de bandleden waardoor het programma afgeslankt werd tot drie bands.

Opener Bun, winnaar van Red Rock Rally 2021, liet het niet aan hun hart komen en overtuigde met een krachtige set goede songs. De stem van frontman Brecht Vanvyaene doet onvermijdelijk denken aan die van Liam Gallagher, maar een kopie van Oasis is deze band, met ook twee Brugse muzikanten in de rangen, zeker niet. Bun is een goed op elkaar ingespeelde alternatieve powerpopgroep en was het ideaal startschot voor deze online editie van het festival.

Ruby Grace © Johan Vanparys

Na Bun was het de beurt aan Ruby Grace, artiestennaam van de jonge Limburgse Louise Vanoppen die voor de gelegenheid een straffe driekoppige band rond zich had verzameld. Dankbaarheid was hun deel want Ruby Grace bedankte de muzikanten bij iedere gelegenheid die ze kreeg. En terecht. De songs van Ruby Grace zijn melodieus, poppy en sensueel. De set verveelde geen seconde en de Limburgse bleek een goeie opwarmer te zijn voor wat nog komen zou.

Door het wegvallen van It It Anita mocht headliner Sylvie Kreusch iets vroeger Red Rock Rally 2021 afsluiten. Ook zij bracht met haar band een gebalde set vol sterke, bezwerende songs met nieuwe single Just A Touch Away als hoogtepunt. We hopen hard dat we Sylvie binnenkort eens ‘in het echt’ aan het werk kunnen zien want de band zette een sterke prestatie neer die een unieke live-ervaring zou kunnen betekenen.

Was het even leuk als een fysieke Red Rock Rally in het Astridpark? Neen, daar gaan we niet flauw over doen. Maar door een goed programma, artiesten die duidelijk honger hadden om op te treden en een vlotte organisatie was deze livestream zeker goed te verteren.

Willemsens besluit: “We zijn blij dat we deze online editie hebben kunnen organiseren. We hopen de artiesten die hebben opgetreden hiermee een bemoedigend duwtje in de rug te hebben gegeven. De opbrengsten van deze livestream gaan overigens volledig naar Live2020 ter ondersteuning van de noodlijdende muzieksector. Het was dus een fijne ervaring en hopen dat het publiek heeft genoten. Maar we hopen nog meer dat publiek volgend jaar opnieuw te kunnen ontvangen in het Astridpark voor Red Rock Rally 2022!”

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More