Home LiveFoto's RARE DM + ZER0 れい Kortrijk, The Pit’s (08/05/2023)

RARE DM + ZER0 れい Kortrijk, The Pit’s (08/05/2023)

by Patsker Omaer Beguin

Tekst: Patrick Bruneel
Foto’s: Patsker Omaer Beguin

Elektronische muziek en dat hol op de hoek (The Pit’s), het is duidelijk een moeilijke combinatie.

J.Zunz mocht al niet op veel belangstelling rekenen (ondanks alles speelde het duo een ferme set), dat was jammer genoeg ook het geval voor Rare DM en Zer0 れい. Niet dat er ook maar iemand aanwezig was, behalve de Pit’s bazen zelf, die ooit van Rare DM had gehoord. De luttele aanwezigen kwamen voor lokale DIY-elektronicawonder Zer0 れい, ofwel Sebastien Dessauvage. Hij beweegt zich in diverse stijlen, gaande van ambient, vaporwave tot dungeon synth. De locals waren vooral nieuwsgierig welke nieuwe wegen hij ondertussen had opgezocht, zeker gezien het de ronde doet dat zijn nieuwe(re) muziek zowaar om op te dansen zou zijn. Met een stel stijve harken in de ruimte was dat uiteraard geen makkie, al waren er, gelukkig maar, een heel stel dames die wél zin hadden om wat te bewegen.

Eenvoudig werd het ons niet gemaakt. De set sprong een beetje van de hak op de tak zonder echte leidraad, of het moest de ijver zijn waarmee hij graag wat chaos in onze hoofden schiep. Breakbeat, Syrische deuntjes, gezangen uit het Midden-Oosten, een daverende beat of ingetogen ambient, het werd allemaal op een hoop gegooid als een gevecht tussen Muslimgauze en Venetian Snares. Een uitdagende set waar we even van moesten bekomen omdat we het moeilijk blijven vinden om de muziek een plaatsje te geven. Net daarom vonden we het boeiend. Een uitdaging.

“She’s A Model And She’s Looking Good.” De tegenstelling tussen Sebastien Dessauvage en Erin Hoagg (de New Yorkse Rare DM) kon niet groter zijn. Een ruige bonk met bewust ongekamde baard tegenover een slanke geblondeerde dame met een aimabele lach en een uitstraling als een fotomodel. En een performance-artieste ook nog, want haar draadloze fancy microfoon weigerde dienst, ook met verse batterijen of batterijen die op de correcte manier in de microfoon werden geplaatst. Het duurde net een beetje te lang om grappig te blijven, ook omdat ze zo haar speeltijd danig korter maakte (curfew om 22h zoals altijd). Uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht, met een gewone bedrade microfoon, en kon ze haar gang gaan om de aanwezigen aan het dansen te krijgen. En dat lukte nog ook, puur door de manier waarop ze het aanpakte. Daverende beats, uitstraling, bespelen van het publiek en zelf genieten. Ze wist in een minimum van tijd de boel om te toveren tot een zwoele nachtclub. Na haar set, tijdens dewelke de aanwezige dames hun dansvaardigheden etaleerden, poseerde ze meteen voor een sessie met onze fotograaf, alsof ze nooit iets anders deed. Bij voorkeur met flash zei ze, omdat haar ‘skin’ dan beter tot zijn recht komt.

Heerlijk, net als de babbels die ze met de aanwezigen deed. Van diva helemaal down to earth. Jammer genoeg had ze als merch alleen petjes mee en geen fysieke muziekdragers.

Zer0 れい: FacebookBandcampWebsite

Rare DM: Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More