Home Belgisch PUCE MOMENT + ONRUST Kortrijk, @ The Pit’s (14/10/2023)

PUCE MOMENT + ONRUST Kortrijk, @ The Pit’s (14/10/2023)

by Patrick Bruneel

Tekst: Patrick Bruneel
Foto’s: Bart Marescaux

Een eindje geleden kochten we, een beetje op de gok, het album Epic Ellipses van het duo Puce Moment (Rijsel). We kenden de band van haar noch pluimen maar de hoes intrigeerde ons en de prijs was uitermate schappelijk. Tot op vandaag zijn we nog steeds heel erg blij met deze aanschaf. We leggen het album geregeld op en het is elke keer weer volop genieten van de minimale elektronica die het duo ons voorschotelt.

We waren dan ook heel opgetogen om te vernemen dat Puce Moment, met in het voorprogramma de lokale heldin Wendy Mulder, in muziekmiddens beter bekend als Onrust, zou optreden in ons favoriete hol The Pit’s.

De jongste had er ook wel zin in. Wat afwisseling tussen de lange schooldagen en de vele toetsjes, vond ie. Afwachten of hij er wat zou aan hebben, gezien hij meestal mee de hort op gaat als er hardcorepunk, noisepunk of black metal speelt. Dat viel duidelijk goed mee. Hij genoot met volle teugen van beide sets, duim omhoog, cola bij de hand en pas naar het einde toe van de set van Puce Moment was hij op, ’tende’ en dringend behoefte aan zijn bed. Wij blij, want we hadden het gros van de set van Puce Moment gezien, die, nog leuker vonden we, vooral putten uit de plaat Epic Ellipses.

Met zijn tweeën achter hun apparatuur, ietwat verlegen naar het publiek toe (gelukkig behoorlijk wat, niet zo evident voor deze affiche) en met dat hemelse stemmetje van Pénélope Michel (ook Cercueil) trokken ze iedereen sowieso over de lijn.

Haar compagnon Nico Devos (ook Cercueil, Milgram) leek vooral de ondersteuner, de grondlegger van het geluid. Dat is maar een idee, want beiden hebben ongetwijfeld even veel inbreng in de droney minimale elektronica van Puce Moment. Heerlijk verrassend, verstillend en bezwerend. Elektronica zoals wij het graag hebben.

Onrust had haar apparatuur gewoon voor het podium op de vloer geplaatst, ietwat centraal zodat iedereen rond haar kon staan om te luisteren en te genieten en tegelijk te zien hoe ze haar apparatuur bediende. We zagen Onrust al diverse keren en telkens weer weet ze ons te verrassen. Elke keer klinkt haar set anders, soms dansbaarder, soms meer op de hersenen mikkend, al is dat dan met veel industrial aandoende klanken. Deze keer was het een beetje van beiden. Toen we aankwamen was ze al aan haar setje begonnen. De houten klazen bewogen reeds mee met haar beats. Stilaan werden die echter weggeduwd ten faveure van behoorlijk experimenteel werk dat vol samples en vreemde industriële geluiden zat, waarvan ze er ook ter plekke een aantal aanmaakte. Het is bovendien altijd leuk om te zien hoe fel ze zelf opgaat in de door haar gecreëerde muzikale landschappen. Net daardoor weet ze steevast de aanwezigen in haar wereldje mee te zuigen en iedereen te laten genieten.

PUCE MOMENT: FacebookWebsiteBandcamp
ONRUST: FacebookBandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More