Home LiveFoto's PETER HOOK & THE LIGHT Lille, l’Aéronef (12/05/2022)

PETER HOOK & THE LIGHT Lille, l’Aéronef (12/05/2022)

by Ann Cnockaert

Peter Hook is één van de hoofdrolspelers in de geschiedenis van de postpunk, de new wave en de opkomst van de elektronische muziek in het Verenigd Koninkrijk. Dat gebeurde aan het eind van de jaren 70 en het begin van de jaren 80 via de legendarische bands Joy Division en New Order, waarvan hij bassist en stichtend lid was. Hij was ook mede-manager van The Hacienda, de mythische club in Manchester die aan de oorsprong stond van de explosie van elektronische muziek in Europa.

Het concert in l’Aéronef was al initieel gepland in 2020 als eerbetoon voor Ian Curtis, de iconische zanger en songwriter van Joy Division, en dit 40 jaar na zijn dood. Dat vervelende virus zorgde ervoor dat ook in 2021 het concert niet kon doorgaan. Maar gelukkig, na twee jaar wachten keert Peter Hook en zijn band The Light terug naar Europa.

Peter Hook trapt af met het wondermooie Elegia uit het New Order-tijdperk. Het is de eerste keer dat we bij dit nummer Hooky zittend en op een prachtige ingetogen manier zien op het podium.

Wie dacht dat Hooky ging blijven zitten had het mis. De band ging naadloos over naar een aantal toppers zoals The Him, Leave Me Alone, Regret, True Faith, om dan volledig los te barsten op de publiekslieveling Blue Monday.

De Joy Division set ging van start met Disorder, het eerste nummer uit het album Unknown Pleasures dat in 1979 uitkwam op Factory Records met de gekende iconische hoes die gemaakt werd door Peter Saville. Wat volgt zijn 22 nummers uit de twee albums van Joy Division. We krijgen daarin ook een hele speciale versie van het nummer Shadowplay. Het publiek is laaiend enthousiast, hier en daar ontstaat een moshpit en er wordt zelf gecrowsurfd

Als afsluiter krijgen we het legendarische nummer Love Will Tear Us Apart. De volledige zaal zingt uitzinnig mee en blijft minuten lang nazingen, ook al zijn de lichten al aan en is de band na een bijna 3 uur durende set in de coulissen verdwenen.

Peter Hook & The Light zorgden ook deze keer opnieuw voor een onvergetelijke avond waar we met de glimlach aan terugdenken.

Peter Hook & The Light spelen op 26 september in La Madeleine in Brussel. Het volledige tourprogramma kan je hier vinden.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More