Home LiveFoto's OORWORM X ICARUS: MATTERHORN WELL Afsnee, Sint-Jan-de-Doperkerk (11/06/2023)

OORWORM X ICARUS: MATTERHORN WELL Afsnee, Sint-Jan-de-Doperkerk (11/06/2023)

by Patsker Omaer Beguin

Weg glijden in de koelte

Het duo Matterhorn Well gaf een improvisatieset in de 10de-eeuwse Sint-Jan-de-Doperkerk gelegen aan de oevers van de Leie in de idyllische dorpskern van Afsnee (Gent). Het was druk aan het nabijgelegen veerpont waar fietsers en wandelaars zich door de veerman naar de overkant lieten varen. Ons doel was echter de elektronisch-akoestische overzetboot die ons naar dromerige klanklandschappen zou meenemen.

Matthias Dewilde op Fender Rhodes en celliste Imre De Cauter sponnen hun eigen universum in het intieme decor van het eeuwenoude (van oorsprong) Romaans kerkje. Het aanwezig publiek kreeg een kruisbestuiving van cellodrones en elektronische wemelingen waar men alleen in kon wegdromen. Dewilde creëerde minimale kosmische signalen waarin De Cauter zichtbaar genietend (soms met een zachte glimlach) haar cello zachtjes liet grommen. De symbiose tijdens deze improvisatie was opmerkelijk. Met de nodige effecten versmolten twee klankwerelden tot hypnotiserende geluidspanorama’s die we kunnen omschrijven als een huwelijk van Nils Frahm (lichte versie) met de IJslandse celliste Hildur Guðnadóttir ergens op een desolate plek. Het optreden bestond uit twee (plus één kleintje) vrije geluidsvormingen waar de aanwezigen zelf de keuze in handen hadden hoe deze te beleven, kijken, staren, transcenderen of gewoon de ogen te sluiten. De muziek van Matterhorn Well kan men op diverse manieren ondergaan. Het verkoelende kerkje was dan ook de ideale plek om het hete weekend op een rustige manier te beëindigen. De onverwacht luidende kerkklok tijdens het laatste stukje was een signaal om de fascinerende wereld van Matterhorn Well los te laten.

Facebook MatterhornWellInstagram

Website Icarus

Website Oorworm

Website ConsoulingFacebook Consouling

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More