Home Singles PRIMEVÈRE – Neurasthénique (dear.deer.records)

PRIMEVÈRE – Neurasthénique (dear.deer.records)

by Bart Verlent

Primevère is het project ronde de Franse singer-songwriter Romain Benard. In 2020 verscheen hun naamloze debuutplaat waarop negen Engelstalige lo-fi indierock songs (Romain noemt het Franse flower pop) stonden. Voor album twee, dat de toepasselijke titel II meekrijgt, grijpt Benard terug naar zijn moedertaal met maar een paar Engelstalige songs.

© Primevère

De eerste single Sémiophore I uit het album dat op 21 oktober verschijnt, klonk als een Franstalige Pulp maar Neurasthénique is meer folky en gebouwd rond een sombere harp en orgel.

Het nummer en de titel roepen de desillusie van het verstrijken van de tijd op, terwijl het hoofd in dromen en introspectie wordt gehouden.

Het is een vrij eentonige song die is geïnspireerd door de droomwerelden van Aldous Harding en Josef Van Wissem. Echt boeiend kunnen we dit nummer niet noemen. Zo leuk en aanstekelijk de eerste single van dit album was, zo saai is deze compositie. Hopelijk staan er op II toch nog boeiende songs.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More