Home Belgisch NOVASTAR Gavere, OC Racing, (01/05/2018)

NOVASTAR Gavere, OC Racing, (01/05/2018)

by Bart Verlent

Naar goede gewoonte brengt Joost Zweegers om de 4 jaar een plaat uit. Inside Outside was de laatste en binnenkort verschijnt zijn vijfde.

De eerste single Home Is Not A Home kennen we al, nu is het nog een paar maanden wachten voor de volledige plaat uit is. Desalniettemin is Joost vastbesloten om deze zomer de festivals plat te spelen.

Novastar anno 2018 heeft weer een nieuwe line-up, op bas krijgen we Joost Van Haaren (hij speelt ook met Maaike Ouboter), op gitaar/viool/pedal steel gitaar is er Reinhard Vanbergen van Das Pop en tevens Londenaar Keith op drums.

Het idyllische Gavere verwelkomde Novastar voor de tweede try-out van deze line-up. Klein detail, de twee optredens in de AB Club zijn al een tijd uitverkocht, net als de 3 optredens in de Amsterdamse Melkweg, maar in Gavere waren er wel nog kaarten beschikbaar.

Veelal treedt Joost tussen 2 platen door solo in diverse culturele centra op, en dus is het altijd leuk om zijn nummers toch met een volledige band te horen. Vanaf opener Wrong wisten we dat hij zich weer met prima muzikanten had omringd. Het klonk af, het leek of de band al jaren samen speelde. Ok, er waren af en toe wat schoonheidsfoutjes, zo kende Closer To You kende een valse start, maar in het algemeen klonk het superstrak.

We werden getrakteerd op de klassiekers Never Back Down, Because, Mars Needs Woman, Tunnelvision, Lost and Blown Away, When The Lights Go Down Of The Broken Harted, Closer To You, Best Is Yet To Come en Caramia. Een indrukwekkende lijst van knappe pareltjes die nog werd aangevuld met nieuwe veelbelovende nummers die hetzelfde niveau halen van de bekendere songs.

Joost is een songwriter pur sang, hij schrijft breekbare songs die je raken in de lijn van wat zijn helden Lennon en McCartney doen. En dat bewijzen ze dus nu ook weer de nieuwe nummers Words Out, Cruel Heart, Holly en de single Home Is Not A Home.

Novastar zal deze zomer weer iedereen weten te raken met zijn fantastische nummers, samen met de vernieuwde sublieme band. Reinhard is een echte meerwaarde.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More