Home nieuws Flip Kowlier en Meltheads headliners op Brugs voorjaarsfestival Red Rock Rally

Flip Kowlier en Meltheads headliners op Brugs voorjaarsfestival Red Rock Rally

by Johan Vanparys

Het was op 1 mei 2022 een blij weerzien met het publiek! Na twee corona-edities – vanuit ‘ons kot’ – mocht het festival weer losgaan en dat deden ze dan ook met z’n allen! En toch sloot de vorige editie af met verlies, waardoor ze dit jaar extra moeten schakelen. Het festival is genoodzaakt om de prijs voor een drankbon op te trekken naar 3 euro en eigen drank wordt gebannen uit de muziekzone. De live captatie wordt geschrapt en er werden enkele nieuwe sponsors aangetrokken. De financiële steun van de ABVV, Solidaris en Vooruit werd ook opgetrokken.

“We blijven positief!” zegt coördinator Mario Willemsens. “We hebben terug een mooi programma en zijn er zeker van dat ons trouw publiek wel snapt dat een gratis festival enkel kan blijven bestaan als iedereen z’n pintjes/dranken aankoopt op het festival zelf.”

Noël Van Oyen (juryvoorzitter): “Voor onze rally noteerden we een record aantal inschrijvingen: 316 bands. De jury fileerde deze tot 4 finalisten, waarvan er twee uit Brugge afkomstig zijn. Er zit echt veel talent in Brugge en dat vertaalt zich in een extra Brugse band op ons podium. We hebben onze prijzenpot kunnen opkrikken. Naast de cheque van 500 euro (met dank aan Howest), krijgt de winnaar een podiumkans bij Cactus Muziekcentrum, 8 uur repetitietijd in The Jamm, 2 dagen opnametijd in Shellshock Studio en een fotoshoot bij Alex Vanhee. Ook de pRRRijs van het publiek is vernieuwd. De nieuwe trofee werd ontworpen door Stan Dumolin (5e grafische KTA Brugge) en werd gerealiseerd door de houtafdeling van KTA Brugge.”

Mario Willemsens: “Ons team is klaar om ook van de 29e editie een succes te maken. Het zal – zoals meestal – een zonnige dag worden met muziek, vrienden en verse pintjes. We zetten verder in op ‘Operatie Proper Park’ mét herbruikbare bekers maar zonder gedoe. Geef je herbruikbare beker af aan de bar of minibar en steun Komerbi. Komerbi is een unieke, brede Brugse jeugdorganisatie die zowel een vrijetijdsaanbod als een leerplatform aanbieden voor maatschappelijk kwetsbare jongeren en jongvolwassenen.”

www.redrockrally.be – Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More