Home LiveFoto's ’N TALES en D: ZINE Ardooie, Cultuurkapel De Schaduw (10/02/2022)

’N TALES en D: ZINE Ardooie, Cultuurkapel De Schaduw (10/02/2022)

by Johan Vanparys

’n Tales is een project van de gebroeders Sammy en Christophe De Blauwe. Rond 2011 starten Sammy en Chris De Neve de groep om voor de fun muziek te maken, niet veel later kwam Christophe hen vervoegen. Sammy is een grote fan van The Cure, hun muziekstijl kan dan ook vergeleken worden met de new wave uit de jaren 80 en 90.

Nu, ongeveer tien jaar later, hebben de broers het podiumvirus goed te pakken. De muziek van ’n Tales is een gebalanceerde mix van zang, gitaar,keyboard en bas.
Wie hen aan het werk wil zien kan op 12 maart kijken en luisteren in de B52 in Eernegem, 16 april in The Crossover in Gent en op 23 april in Daverlo in Brugge. Voor 2022 staat de geboorte van hun eerste cd op de to-dolijst.

D:Zine is een electropop-, newwaveband opgericht in 2003. Na een paar jaar op non-actief ging de band opnieuw van start in 2019 met Youri Slabbynck en Kurt Ronse nog van de eerste formatie. Vader en zoon Balbaert op bas en gitaar, Dries op drum en Nancy als backing vocaliste en keyboardspeler vervolledigen de band.

Voor de gelegenheid namen Sammy de gitaar tunes en Christophe de basriffs voor hun rekening. De korte repetitieperiode was zeker geen reden om aan kwaliteit in te boeten. Dansen was heel dichtbij maar mocht nog niet, misschien binnen enkele weken. D:Zine bracht na de intro de enige cover, The Man Who Sold The Wold van Nirvana gevolgd door eigen nummers zoals Illuminate My Darkness, Mother & Father en In Black.

Als bisnummer kregen de toeschouwers nog een duo nummer van Youri (keyboard) en Kurt (zang).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More