Home LiveFoto's COMPRO ORO ft MURAT ERTEL Gent, Handelsbeurs (13/02/2022)

COMPRO ORO ft MURAT ERTEL Gent, Handelsbeurs (13/02/2022)

by Björn Comhaire

De Simurg is een fictief wezen uit de Persische mythologie. Een gigantisch, goedaardig en erg verstandig vliegend wezen met het lijf van een pauw, de kop van een hond en de klauwen van een leeuw. Op het Compro Oro album Simurg (2020, Sdban Records) vertellen Murat Ertel en Esma Ertel over de avonturen van deze vreemde vogel.

Compro Oro en gasten © Björn Comhaire

Dat album is dus al twee jaar uit en kon helaas tot voor kort niet live voorgesteld worden. Tot voor kort, want sinds enkele dagen spreiden ze opnieuw hun vleugels met een kleine toer doorheen Vlaanderen die hen (na de 4AD en Le Delta) op zondag 13 februari ook naar de Gentse Handelbeurs bracht.

Wim Segers en Esma Ertel © Björn Comhaire
Hindi Zahra © Björn Comhaire

Simurg is een conceptplaat pur sang wat betekent dat je ze het best in haar geheel oppeuzelt. Dat werkt uitstekend als dat live gebeurt en je omzwachteld wordt door klank, beeld en een prachtig uitgekiende lichtshow. Dat werkt nog beter als het podium bevolkt wordt door een keure aan virtuoze muzikanten wiens individuele bijdragen versmelten tot een meeslepend, broeierig geheel. Het spelplezier van Wim Segers, Falk Schrauwen, Bart Vervaeck, Filip Vandebril (verving Mathias Debusschere), Frederik Van den Berghe en Murat Ertel gutste van het podium, recht de zaal in. Toch was het vooral het ongeremde enthousiasme waarmee Esma Ertel en Hindi Zahra – al dan niet (buik)dansend – over het podium flaneerden wat maakte dat blijven zitten tijdens dit stomende optreden een beetje een straf werd.

Vanaf opener Ben namen Compro Oro en gasten ons bij de hand in een wervelende, psychedelische trip met als één van de hoogtepunten het opzwepende Valley Of Disbelief. Een golf van gelukzaligheid overspoelde De Handelsbeurs en we wisten allemaal weer waarom het samen live beleven van muziek zo ontzettend belangrijk is.

Ruim een uur lang mochten we meeliften op een exquise mengeling van jazz en Turkse psychedelica en zagen we niets dan blije gezichten in het publiek. Waarvoor dank en teşekkürler!

BANDCAMP

Esma Ertel en Bart Vervaeck © Björn Comhaire
Frederik Van den Berghe © Björn Comhaire
Wim Segers en Murat Ertel © Björn Comhaire
Murat Ertel © Björn Comhaire
Esma Ertel © Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More