Home Singles THE SHADOW MACHINE FEAT. CHANTAL ACDA – Reappear (Revanche Records)

THE SHADOW MACHINE FEAT. CHANTAL ACDA – Reappear (Revanche Records)

by Bart Verlent

Vorig jaar bracht Jo Geboers’ The Shadow Machine de straffe debuutep Cities Of Light uit waarvoor hij overal met lof werd overladen. Helaas belandde Jo daarna, tijdens het schrijven van nieuwe muziek, in een emotioneel moeilijke periode. De innerlijke drang om de diepte van zijn geest te verkennen, liet hem echter niet met rust. Het resultaat is de single Reappear die Geboers inblikte samen met Chantal Acda en die, heel toepasselijk, verschijnt op de Werelddag Geestelijke Gezondheid.

© The Shadow Project

Het intieme nummer groeide bij Geboers als een mantra. De hoofdmelodie bleef in zijn hoofd hangen en liet hem niet meer los. Het nummer bracht hem de gemoedsrust waar hij naar op zoek was. Reappear roept het gevoel op dat je jezelf en je innerlijke kracht zult terugvinden, wat er ook gebeurt, zolang je maar de tijd neemt die je nodig hebt.

De piano is het fundament van dit prachtige nummer, ze legt een mooie warme basis voor de stemmen. Jo klinkt vrij donker en zwaar, Chantal leidt hem naar het licht met haar zachte, zuivere vocalen. Af en toe wordt de compositie aangevuld met gitaar getokkel van Jonathan Scheerlinck.

Reappear is het eerste voorproefje van de tweede ep van The Shadow Machine die in het voorjaar van 2024 zal verschijnen. Als alle nummers op deze ep zo bloedmooi zullen zijn als deze track, dan mogen we weer een meesterwerk verwachten.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More