Home LiveFoto's K’S CHOICE+MILO MESKENS Antwerpen, OLT Rivierenhof (22/08/2023)

K’S CHOICE+MILO MESKENS Antwerpen, OLT Rivierenhof (22/08/2023)

by Erik Janssens

30 jaar in de muziekindustrie vertoeven is een prestatie die weinig bands halen, K’s Choice doet het evenwel. Met hun unieke geluid, meeslepende teksten en tijdloze melodieën hebben ze drie decennia lang muziekliefhebbers over de hele wereld geraakt. Ter ere van dit indrukwekkende jubileum besloten ze om hun fans te bedanken met een gedenkwaardige jubileumtournee.

Op 22 en 23 augustus stonden ze geprogrammeerd in het (volledig uitverkochte) OLT Rivierenhof. Milo Meskens verzorgde de support bij hun eerste optreden.

Milo Meskens brak door in 2015 met zijn debuutsingle Here with Me. De oprechte en rauwe emotie in dit nummer viel meteen op, en het was duidelijk dat het een artiest was met een opmerkelijke gave voor het vertellen van verhalen door middel van muziek. 

Met hits als Twenty One en Stone Cold Liar bewees Milo Meskens dat hij geen eendagsvlieg was, maar een blijvende invloed heeft in de muziekwereld. Zijn muziek spreekt zowel jong als oud aan en laat zien dat emotie de krachtigste drijfveer is achter echt meeslepende nummers.

Milo mocht, samen met zijn band, het publiek opwarmen met een korte set van 30 minuten. Dat publiek kon de zang- en gitaarprestaties van Milo wel smaken maar het was duidelijk dat de meerderheid stond te wachten op Sam en co.

K’s Choice, opgericht in 1992 door Sam en Gert Bettens, heeft de tand des tijds goed doorstaan met hun unieke mix van alternatieve rock, pop en introspectieve songwriting. Hun debuutalbum The Great Subconscious Club uit 1993 vestigde hun naam in de Belgische muziekscene en diende als springplank voor hun succes.

De band brak internationaal door met het album Paradise in Me (1995), waarop hun grootste hit Not An Addict stond. De rauwe emotie in de stem van Sam Bettens en de diepgaande teksten creëerden een diepe band met luisteraars over de hele wereld. Het succes van het album opende deuren naar internationale tournees en bracht de band op het wereldtoneel.

Met Everything for Free startte de band hun 90 minuten durende set; het publiek was vanaf de eerste noot enthousiast en zong de teksten luid mee.

Naast hun nieuwste up-tempo nummer Life is a Parasite passeerden ook hun grootste hits zoals Not an Addict en Believe.

Sam debiteerde zijn bindteksten in het Engels omdat, zo vertelde hij zelf, zijn Amerikaanse vrouw, dochter en vrienden in het publiek zaten. Het nummer Brother kreeg een speciale vermelding; geschreven “op afstand” tijdens de Covid periode en opgedragen aan zijn broer Gert.

Met de bisnummers Another Year, We are the Universe en Glaciers sloten ze hun show af waarop het publiek antwoordde met een staande ovatie. 

Na een uitverkochte verjaardagstournee en een gevulde festivalzomer trekt K’s Choice in het voorjaar van 2024 naar de theaters met een akoestische set Time is a Parasite – 30 Years of K’s Choice.

De band is dit jaar nog te bewonderen op:

25/08 – Rock Ternat
26/08 – Dessel Swingt
16/09 – Pukema

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More