Home LiveFoto's ISOLDE LASOEN Heist-op-den-berg, Hnita Hoeve (17/03/2023)

ISOLDE LASOEN Heist-op-den-berg, Hnita Hoeve (17/03/2023)

by Luminous Dash

Tekst: Sylvie Baelemans
Foto’s: Dirk Wouters

Isolde Lasoen zet haar soloproject verder in 2023. Haar laatste try out hoor je vandaag in de legendarische club te Heist-op-den-berg, de Zuiderkempen. De Hnita Hoeve, opgericht door Juul Anthonissen (1931-2008), is een van de oudste actieve jazzclubs in Europa. Zijn muziekpassie zorgde ervoor dat deze kleine gemeente een vaste plaats heeft vergaard op de wereldkaart van de jazz.

Wat kunnen we verwachten:

Haar Bens. Ze begon dan wel in 2012 aan een soloproject, Ben Brunin (bas) en Ben Van Camp (gitaar) blijven in haar entourage, alsook Luk Vermeir (keys).

De release van haar eerste soloalbum Oh Dear onder de naam Isolde Lasoen. Het is van 2017 geleden dat Madame Isolde haar debuut lanceerde met Cartes Postales. Dit werd zeer en breed gesmaakt. Het was dus best wel wat geduld hebben op een vervolg en dat schept verwachtingen. In haar stijl vinden we zowel poppy als cinematic en melancholic.

Multifunctioneel slagwerk. Op haar palmares staan indrukwekkende bands als DAAN, Absynthe Minded en Novastar. Zoek haar drumsolo maar eens op tijdens het (Adams) Drummersfestival van 2008.

Wat mogen we verwachten:

Honderd procent puur Isolde Lasoen. Dat beweert ze. Ze geeft wel steevast aan dat ze en pure sang fan is van de Franse “man met vele talenten” Bertrand Burgalat. Ook naar de onsterfelijke Ennio Morricone geeft deze “leading lady” van de Belpop graag een vette knipoog.

Honderd procent puur haar goesting. Daar zit een rendez-vous bij met Bertrand Burgalat in Douce Mélancolie.

Goesting naar de natuur en met Isolde een babbeltje doen tussen de varens. Dat is alvast het verlangen dat je krijgt bij een blik op de hoes.

Wat krijgen we:

Een live line-up met Isolde Lasoen, Luk Vermeir en Bernd Coene (vibrafoon en percussie) in de kleuren van het album. Jawel, het huidroze en varengroen. De Bens gaan voor ‘la costume sportive’.

Isolde die zich thuis voelt in deze legendarische jazzclub en dat hoor je meteen als ze haar show opent met Oh Dear.

Een knipoog naar Morricone bij de nummers Muse au Musée en Bed & Breakfast.  

Ben Van Camp die haar Franse cultman Bertrand Burgalat vervangt bij hun duet Douce Mélancolie.

Capricorne Avenue, Wishful Thinking, Road N°1, Hurt en The Four Horsemen komen tot hun recht in deze legendarische club en worden goed gesmaakt bij haar publiek.

Een changement de décor, waarbij Isolde haar drumstokken in vertrouwen aan Bernd Coene geeft (wel twee keer).

Isolde in een geweldige dynamische interactie met haar band.

Isolde Lasoen ligt goed op de maag in de Zuiderkempen. Zou dit te maken hebben met de catering? Tomatensoep met ‘ballekes’, knolselderpuree en ‘een viske’ met als toetje ‘vesse’ appelcake.

Wie de hits verwacht, zal er tijdens haar tour een klein stukje van terugvinden . Wie Isolde Lasoen 100% puur haar goesting wil horen doen, kom dan zeker naar de releases van haar nieuwe album.

Enfin, het was een nice try! You go out there Isolde Lasoen!

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More