Home LiveFoto's GUILTY AS CHARGED + MR. MYST Torhout, Full Moon (07/06/2024)

GUILTY AS CHARGED + MR. MYST Torhout, Full Moon (07/06/2024)

by Johan Vanparys

Concertzaal Full Moon in Torhout maakte zich op voor een legendarische avond.

Guilty As Charged gaf daar, speciaal voor hun fans, een allerlaatste show, maar eerst konden we genieten van de flitsende glamrockband Mr Myst.

Voor het eerst werden alle nummers van hun recente cd 7 Deadly Sins in één optreden gebracht. Na een energieke, spectaculaire start kwam het nieuws dat hun drummer Chevy de optredens bij Mr Myst en Dyscordia niet meer kon combineren. Dit was zijn voorlaatste optreden bij Mr Myst; daarna zou de band op het Pomme Charelle Festival in Maldegem te zien zijn met Nicas, hun nieuwe slagwerkvirtuoos.

Maar er was ook geweldig nieuws: die avond hadden ze Josey, de zanger van Ostrogoth en Throne Of Thorns, weten te strikken om mee te zingen op Goodbye My Friend, Maniac en 2FU4U.

De toon was gezet. Na een fantastisch optreden was de zaal volledig klaar voor het afscheid van Guilty As Charged.

Het was al een tijdje bekend: Guilty As Charged stopt ermee. Maar de sympathieke West-Vlamingen deden dat niet zonder hun trouwe fans te bedanken en nog één keer alles te geven tijdens Full Moon in Torhout.

Jan, Heinz, Matthew en Dempsey stonden voor het eerst onder de naam Guilty As Charged op het podium in 2008. Ze brachten twee volledige albums uit, Leap Of Faith en Deppravity, evenals hun eerste ep Boxed In. Met veel succes toerden ze zowel binnen- als buitenland en speelden op grote podia.

Thomas Verleye (Throne Of Thorns) verving Dempsey Derous ongeveer een jaar lang. De band speelde vervolgens weer in de oorspronkelijke bezetting tot Heinz De Caluwé de basgitaar doorgaf aan Jasper De Clercq.

Het laatste optreden begon in de oorspronkelijke bezetting, maar Heinz bleef altijd een belangrijk deel van Guilty As Charged. Men hoefde hem dan ook geen twee keer te vragen om enkele nummers mee te spelen met zijn oude band.

De zaal zat goed vol en de vele t-shirts bewezen dat de band een sterke aanhang had. Tijdens dit prachtige optreden pinkten veel fans een traantje weg. De show was een waardig einde van een tijdperk waarin West-Vlaanderen één van de beste metalbands van België kende. Bedankt voor de muziek, we zullen jullie missen.

Mr Myst: Facebook Instagram
Guilty As Charged: Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More