Home LiveFoto's GALINE Gent, De Centrale (18/05/2022)

GALINE Gent, De Centrale (18/05/2022)

by Björn Comhaire

Ruim drie jaar na de eerste ep Fabulae, releaseten Galine Kuyenhoven en haar muzikale makkers – die zich samen Galine noemen – Lilith. Zo’n (door corona uitgestelde) release moest uiteraard gevierd worden en dat deden Galine Kuyenhoven, Thomas Van Caeneghem, Sven Sabbe, Esther Coorevits en Wouter Vandersyppe in De Centrale in Gent.

Galine © Björn Comhaire
© Björn Comhaire

De band opende rustig met Warm Water, meteen ook de opener op de ep, waarna het iets steviger verderging met Team. ‘Steviger’ is natuurlijk een relatief begrip als je het repertoire van Galine een beetje kent.

Het talrijk opgekomen publiek zat blijkbaar ongeduldig te wachten op het derde nummer van de set: Woman. Kelen werden uitbundig opengezet voor wat wel eens het meezingnummer van Galine zou kunnen worden. Woman gaat over dat moment in een mensenleven dat het besef van de eindigheid der dingen – en meer in het bijzonder de eigen eindigheid – keihard binnenkomt. Een aangrijpend nummer dat duidelijk voor herkenning zorgt.

Tijd om terug te schakelen naar de eerste ep met Oh Love en Going North. Bekend werk dat door een aantal fans van begin tot eind werd meegezongen. Prachtig en hartverwarmend hoe je ook als nog relatief onbekende groep mensen kan raken met je muziek!

Muisstil werd het in de zaal toen Galine zich, enkel gewapend met stem en synth, waagde aan een erg mooie cover van Dreams van Fleetwood Mack. Sterk!

Meer bekend werk kregen we met de single Gravity waarna de band Trophies en It Plays On bracht uit Lilith. Paper Moon en het nieuwe I Don’t Mind You Leaving sloten de set af. De bisronde werd op vraag van de fans bijgestuurd en Woman kreeg een tweede beluistering.

Galine brengt een zorgvuldig uitgebalanceerde mengeling van akoestische en elektronische muziek die ook live heel mooi standhoudt al is het vooral de herkenbare stem van Kuyenhoven die het geluid van de band bepaalt. Live staat de band als een huis, en daar konden de technische problemen met het geluid van de viool niets aan veranderden.

© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
Esther Coorevits, Galine Kuyenhoven, Wouter Vandersyppe, Sven Sabbe en Thomas Van Caeneghem © Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More