Home Singles BOSHAARD – De Valse Noot

BOSHAARD – De Valse Noot

by Bart Verlent

Vorig jaar brachten Toon Bosschaert en Dominique Vantomme alias Boshaard hun titelloze debuutplaat uit waarin het duo een mix brengt van neoklassiek en stevige rave. Nu maakte het duo zeven nieuwe soundtracks bij kortfilms van Raoul Servais. Op FilmFest Gent werd deze filmmaker en animator geëerd en mocht het duo hun soundtracks bij de films brengen. Met dit programma trekken ze dit najaar en in het voorjaar van 2023 op theatertour.

© Boshaard

Uit deze soundtracks brengt Boshaard de muziek van De Valse Noot uit in een verkorte radio edit. Tijdens de intro lijkt het alsof we een stevige dancetrack zullen krijgen maar daarna volgt een mooi rustig piano stuk en valt de dynamiek helemaal weg. Er volgt een tweede opbouw die opnieuw stilvalt tot drum-‘n-bassachtige beats invallen en het geheel meer dansbaar maken.

Bosschaert en Vantomme bewijzen dat ze met hun verschillende achtergronden (Toon is dj, producer en sessiemuzikant en Vantomme staat op het podium met Laïs, An PierLé en Axelle Red en is in hart en nieren een jazzman) iets heel unieks kunnen neerzetten. We zijn nu wel benieuwd naar de combinatie van hun muziek met de kortfilms.

Je kan Boshaard aan het werk zien op:

29/10 – CC Leietheater, Deinze (Première)
18/11 – Schouwburg Noord, Merksem
08/12 – ’t Getouw, Mol
03/02- CC Het Perron, Ieper
15/03 – CC De Branding, Middelkerke
21/04 – CC De Grote Post, Oostende

FACEBOOKINSTAGRAMSTREAMINGLINK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More