Home LiveFoto's BRIGHT LIGHTS SESSIONS #10 Gent, Handelsbeurs (16/10/2021)

BRIGHT LIGHTS SESSIONS #10 Gent, Handelsbeurs (16/10/2021)

by Björn Comhaire

Het is vooral de ijzersterke en heel diverse programmatie die ervoor zorgt dat we kind aan huis zijn bij de Gentse Handelsbeurs, een muzikaal huis van vertrouwen dat vrijwel nooit teleurstelt.

Dat was ook zo op de tiende editie van de Bright Lights Sessions. Het concept is eenvoudig: nodig een aantal liedjesschrijvers uit om, samen met een paar topmuzikanten, elk twee nummers te komen spelen. Addertje onder het gras is wel dat er pas de middag van het optreden wordt samengezeten om de nummers twee of drie keer samen te oefenen. Iedere keer worden er andere muzikanten uitgenodigd maar het concept blijft onveranderd.

Vlnr. Aafke Romeijn, Cleo Janse, Laura Cortese, Alban Sarens, Thomas Oosterlynck, Emy Kabore, Maarten Moesen, Pauwel, Jasper Hautekiet, Catherine Smet en Bart Vervaeck (Birsen Uçar staat niet op de foto) © Björn Comhaire

Op de tiende editie stonden zo maar liefst zeven songwriters en vijf bandleden op het podium. Het dozijn getalenteerde muzikanten bracht samen veertien liedjes waarin elk van de zangers de kans kreeg een stukje van zichzelf te laten horen. Dat de muziek daarbij soms ver uiteen liep, maakte de set boeiend maar ook wat minder samenhangend dan we misschien gewoon zijn tijdens een ‘normaal’ concert. Langs de andere kant deden ze de best lange setlist aan een ongelooflijke rotvaart voorbijvliegen.

Laura Cortese © Björn Comhaire
Catherine Smet (BLUAI) © Björn Comhaire
Aafke Romeijn © Björn Comhaire
Emy Kabore © Björn Comhaire

Van de opgewekte opener Bright Lights van Laura Cortese over de ‘female powerrock’ (bij gebrek aan een betere term) van BLUAI met Lady en Emy’s funky hit Freestyle, bewogen we naar een eerste rustpunt met een erg breekbare Pauwel in Bones. Ook Aafke Romeijn toonde zich kwetsbaar in Avondochtend met een tekst die prikt op plaatsen waar het pijn doet en een stem die ons iedere keer opnieuw een krop in de keel bezorgt.

Pauwel © Björn Comhaire
Birsen Uçar © Björn Comhaire
Thomas Oosterlynck © Björn Comhaire

Even kregen we tijd om te herademen met een wat opgewekter klinkende Birsen Uçar die ons met Flogsta meenam naar het Hydrogen Sea universum. Maar die lichtheid verdween alweer snel toen Thomas Oosterlynck met het bedrieglijk lichtvoetige Leo bakken melancholie de zaal ingooide. Kippenvelmoment nummer twee was een feit.

Uit het tweede rondje herinneren we ons vooral nieuwe werk van Hydrogen Sea, het pakkende Home van Amongster, de Emy topper Inconvenient en het verdomd aangrijpende South Park waarin Aafke Romeijn een lange reeks redenen opsomt om nog even vol te houden. Dansbaar, lichtvoetig en zo verdomd aangrijpend.

Ja, het was een mooie avond en we kunnen nu al niet wachten tot maart 2022 om er nog zo eentje te mogen bijwonen!

© Björn Comhaire
Birsen Uçar © Björn Comhaire
Catherine Smet © Björn Comhaire
Bart Vervaeck © Björn Comhaire
Cleo Janse © Björn Comhaire
Emy Kabore © Björn Comhaire
Alban Sarens © Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More