Home LiveFoto's BOTANICAL BODIES Gent, Handelsbeurs (08/12/2020)

BOTANICAL BODIES Gent, Handelsbeurs (08/12/2020)

by Björn Comhaire

Kijk, wij waren ook niet helemaal overtuigd toen we hoorden dat het kwartet Botanical Bodies de muziek van Hildegard von Bingen, een abdis uit de 12de eeuw, “herinterpreteert”. Een uurtje in het muzikale gezelschap van Mariske Broeckmeyer (zang, synths), Hendrike Scharmann (viool, oed, zang), Vitja Pauwels (gitaar, allerhande elektronica) en ​Simon Plancke (drums) heeft ons echter de ogen geopend.

Botanical Bodies © Björn Comhaire

Niet dat we nu onmiddellijk een schrijn ingericht hebben ter ere van von Bingen, maar wat Botanical Bodies deed met de oude werken klinkt wel héél spannend. De discrete synths en de krachtige stem van Broeckmeyer combineren wondermooi met de viool, de oed en de zachte vocalen van Scharmann. Nog verrassender is evenwel hoe de band erin slaagt om daar ook nog drum en elektrische gitaar aan toe te voegen zonder dat je denk: moest dat nou echt? Boeiend en op de valreep nog een van dé ontdekkingen van het jaar voor ons.

Mariske Broeckmeyer © Björn Comhaire

Ook spannend was de unieke setting waarin de mensen van de Handelsbeurs het optreden (livestreamgewijs) inrichtten. De band speelde namelijk in de richting van het water, met de rug naar waar zich normaal gezien het publiek bevindt! Toch sterk hoe het team van de Handelsbeurs er iedere keer opnieuw in slaagt om iets unieks te maken van de livestreamconcerten!

Botanical Bodies website / Facebook
Tickets voor meer livestreams van de Handelsbeurs vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More