Home Singles LUIE LOUIS – Saus (feat. Driezy Bliezy)

LUIE LOUIS – Saus (feat. Driezy Bliezy)

by Bert Geurts

Door Bert Geurts

De Ardennen blijken alweer een ideale uitvalsbasis te zijn voor een heerlijke barbecue onder vrienden.  Maar pas op, in deze wijde, bosrijke omgeving ligt het gevaar achter elke boom.

Saus is de nieuw solo-single van de Antwerpse rapper Luie Louis in samenwerking met Driezy Bliezy. Hij maakte hiervoor een absurde horrorkortfilm samen met Victor Vercammen, de man achter o.a. de originele promofilmpjes van Zwangere Guy en absurde creaties voor Le77 en Blu Samu.

(c) Timo Vergauwen

De clip begint bij een gezellige barbecue met lekker veel saus op de worstjes, maar vrijwel onmiddellijk wordt het knappe gezelschap opgeschrikt door 2 sauszombies.  De herkenbare, sleazy horrortunes en vette beats onderstrepen hierbij de hysterie die er ontstaat, waarbij op een hilarische manier wordt gerefereerd naar films als Psycho en Friday The 13th.

Aangezien de gigantische hoeveelheden saus die er nodig waren, kregen de heren een saus-donatie van een lokaal Brussels merk.

In het tweede deel van de videoclip denk je in eerste instantie dat de slachtoffers van de sausmoorden worden herdacht maar het wordt al snel duidelijk dat de verheerlijking van de saus-cultuur hier centraal staat. De bijhorende emo-rhymes, samen met de familiebeelden lijken wel rechtstreeks uit een foute nineties reclamespot te komen.

Luie Louis blijft duidelijk niet bij de pakken zitten en verrast ons met een zeer originele, absurde en hilarische single.  No matter what happens, mijn saus is voor altijd!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More