Home LiveFoto's ATOMIC VULTURE, MIND WOLF & DOGNAP Brugge, Snuffel Hostel (24/11/2023)

ATOMIC VULTURE, MIND WOLF & DOGNAP Brugge, Snuffel Hostel (24/11/2023)

by Johan Vanparys

Dognap is een energieke band die een unieke mix van stonerrock, funk, soul, blues, grunge en metal brengt. Leadzangers en gitaristen Lore Dognaux en Wannes Van Herk, Alex Wood op drums en bas en Stijn Van Kerkhove op drums en toetsen, brachten een dynamische set van zeven nummers, waaronder tracks als Chaos, FFF, en Opium. De veelzijdige mix kent geen taboes en barst van durf en krachtige riffs. Voor degenen die op zoek zijn naar een muzikale reis vol diversiteit en intensiteit, is deze band zeker het ontdekken waard.

Mind Wolf werd in 2013 opgericht door de broers Jan en Sam, later aangevuld met neef Arne. Jan en Arne speelden eerder trouwens al samen in de punkrockband No Parking This Side Wednesday.
Hoewel ze geworteld zijn in de punkrock, kiest Mind Wolf niet voor die stijl. Ze gaan op zoek naar een balans tussen opzwepende, solide, ongecompliceerde rock en nogal psychedelische, slepende nummers met invloeden uit de jaren 70 en stonerrock.

De instrumentale, psychedelische stonerrockband Atomic Vulture settelde zich, na een personeelswissel in 2017, in zijn huidige bezetting met Pascal David op gitaar, Kris Hoornaert op bas en Jens van Hollebeke achter de drums.

Bij de terugkeer naar hun thuisbasis Brugge verraste Atomic Vulture het publiek: de helft van hun set bestond namelijk uit gloednieuwe nummers. Een voorproefje op wat de nieuwste toevoegingen aan het Vulture-repertoire zullen worden. Ze openden de set met twee heerlijke nieuwe nummers: The Landing en Alpha Wave, frisse tracks die met groot enthousiasme werden ontvangen.

Het speelplezier van de groep was duidelijk voel- en zichtbaar. Na een paar bekende en populaire nummers kwamen ze terug met enkele primeurs. Opnieuw werden twee fonkelnieuwe, gloedvolle songs Dustfall en Ad Astra met open armen ontvangen door het publiek.

Na negen nummers sloten ze af met Black Blizzard, opnieuw nieuw materiaal dat hoogstwaarschijnlijk deel zal uitmaken van hun aankomende album dat wordt verwacht in het voorjaar van 2024.

Dognap: Facebook
Mind Wolf: Facebook Instagram
Atomic Vulture: Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More