Home Singles NUÏ – Killing (Eigen Beheer)

NUÏ – Killing (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

In oktober verschijnt de debuutep van NUÏ, het muzikale alter ego van singer-songwriter Emma De Quick. Uit dat debuut kregen we al de knappe singles Bad Habits en Why uit te horen. Ze omschrijft haar muziek als “left of center pop” met melancholische en elektronische klanken. Met dromerige soundscapes en subtiele beats zet ze steeds smaakvolle songs neer.

© NUÏ

Killing is de derde en laatste single uit de nieuwe ep. Haar pakkende stem en de piano staan centraal. De piano wordt heel zuinig bespeeld en zelfs de stiltes dragen bij tot dit gevoelig nummer.

In deze pure song schrijft Emma over haar diepste gevoelens. Voor haar is dit een proces van verwerken waarin ze haar pijn met anderen kan delen zodat anderen zich in haar verhaal kunnen vinden. Tevens gaat het over de dingen die een mens kunnen breken, dingen die ons achtervolgen en nooit meer loslaten. Door over deze onderwerpen te zingen ziet ze de dingen onder ogen en kan ze zo toch een beetje loslaten.

De breekbare muziek vult de gevoelige woorden van NUÏ perfect aan, wat een heel mooie, intieme song oplevert. Killing is één van de eerste nummers die De Quick ooit schreef en tegelijkertijd ook de meest persoonlijke en emotionele song van de ep.

Een pakkende track die lang blijft nazinderen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More