Home LiveFoto's ARBEID ADELT! Leopoldsburg, YAP (04/09/2021)

ARBEID ADELT! Leopoldsburg, YAP (04/09/2021)

by Marc Timmers

40 jaar Arbeid Adelt, jawel “we worden oud” zei Marcel Vanthilt. Nog 1 x spelen en dan nooit meer?

Hopelijk is het niet zo want zaterdagavond speelde Arbeid Adelt in het YAP in Leopoldsburg, de thuisbasis van Marcel  Vanthilt, deze keer dus zonder Luc Van Acker en ook zonder Jan Vanroelen.

Het optreden ging van start met het synth-en-band-instrumentaaltje Van Start en Marcel die inviel met het nummer Geen Schuld, waarbij de rest van de groep verontschuldigd werd. Geen Schuld ging naadloos over in Ik Sta Scherp en ja hoor, Marcel stond er scherp bij. Het was echter geen onemanshow en de hulp werd ingeroepen van gastmuzikanten. Tijdens Het Amusementsbedrijf  kwam Justine Bourgeus (School is Cool) meespelen op viool en synthesizer. Voor De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen kwam Andrew Claes (Stuff.) aanschuiven op sax, Jo Mahieu verving Luc Vanacker, die zich ziek gemeld had, op gitaar.

We waren verbaasd dat we bijna alle liedjes op de setlist nog kenden en het publiek zong dan ook aardig mee met nummers als Pro Vita, Jonge Helden, 65 + en Roodborstje. De Man Die Alles Noteert was dan weer een nieuwer nummer. Volgden Kort Bericht en Lekker Westers, en op Stroom nam Justine Bourgeus de zangpartij van Danni Klein voor haar rekening. Volgenden nog: Nergens Heen, Spannend, Hond, Popcornmario, Apparaat, 50000 Hi Hats, Death Disco en Der Mussolini  van DAF, Het Proletariaat en als bis nummer kregen we een 2de keer De Dag. Afgesloten werd er met Sarma Karma.

Marcel kwam en het publiek zag dat het goed was

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More