Home Belgisch BEVERLY JO SCOTT – Honey & Hurricanes (COLUMBIA – 1991)

BEVERLY JO SCOTT – Honey & Hurricanes (COLUMBIA – 1991)

by Filip Verbeeck

Beverly Jo Scott (BJ) is een Amerikaanse uit Alabama die na vele omzwervingen in 1982 in Brussel belandde. Naast haar eigen muzikale carrière heeft ze meegewerkt op platen van tal van artiesten, van achtergrondzangeres (oa Soulsister, The Scabs) tot songschrijfster (oa Triggerfinger, Loïc Nottet). Ze is momenteel ook een graag geziene gast op de RTBF (bijv in The Voice).

Honey & Hurricanes is haar debuut uit 1991. Als je de credits naleest, valt het op dat er best veel bekende mensen hebben meegewerkt aan dit album: Patrick Riguelle, Dany Caen, Eric Melaerts, Thierry Plas, Bruno De Neuter en nog vele anderen, de lijst lijkt wel eindeloos. Deze plaat is dan ook een klein juweeltje geworden.

Opener Sing It Out zet de toon van het album, vette baslijnen, retestrakke drums, fijne gitaren, imposante keys en een ijzersterke zang! Laten we zeker de fantastische backings niet vergeten. Crazy Lazy valt dan weer op door de rustigere toon en percussie.

Hey Nanna begint sober maar ontpopt zicht tot een klassieker. 10.000 Dragons laat horen dat BJ een uitermate bekwame zangeres is. Let op de drums en het uitstekende gitaarwerk van Thierry Plas. Glory is het logische vervolg op 10.000 Dragons, deze keer met een saxsolo.

O’desire is onze favoriet van deze release. Gitaar getokkel opent het nummer, BJ en de backings klinken fantastisch. Als dan, na een welgemikte slag op de floortom, bas, drums en keys invallen evolueert het nummer naar pure klasse! Dit nummer vind je ook terug op de soundtrack van Boys van Jan Verheyen.

Burn en Child zetten de weg verder, sterke songs en nog sterkere zangpartijen. Whiskey Blues is dan weer, de naam verklapt het, een rasecht bluesrock nummer. Lafitte’s In Exile is een zeer ingetogen nummer, beetje weemoedig… luister naar de tekst en oordeel zelf.

Afsluiter Heavenly lover verrast zeer positief met funky ritmes en gospel gezang. Let op de mondharmonica van Patrick Riguelle en de backings van The B-Tunes (het eerste bandje van de broers Mosuse).

Op onze versie staat ook nog een bonustrack, C’est Extra. BJ woonde blijkbaar al lang genoeg in Brussel om een nummer in het Frans aan te durven.

Zeer impressionante debuut van een artieste waar we nadien nog veel van hoorden. Ze bouwde in de jaren ’90 ook een ijzersterke live reputatie op en had toen ook een fantastische band met o.a. Lange Polle op gitaar (Wolfbanes, Triggerfinger) en Bruno De Neuter op bas.

Ze bracht nadien nog vele platen uit die allemaal dik de moeite zijn. Moest je ze niet kennen, shame on you en ga ze beluisteren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More