Home Singles ELIAS – Explode/Boalis (Unday Records)

ELIAS – Explode/Boalis (Unday Records)

by Bart Verlent

Elias Devoldere is een man die alle grenzen van de muziek verkent. Hij is bekent als drummer van Nordmann, Hypochristmutreefuzz, John Ghost en SUWI en daarnaast schrijft hij muziek voor theater en dansvoorstellingen. Onder de naam Elias brengt hij zijn solowerk uit waarvan in 2021 de debuut ep Kaiku verscheen.

© Elias

In maart 2023 verschijnt het debuutalbum van Elias Bloomed > Exploded  waarop hij zelf het grootste deel van de instrumenten voor zijn rekening nam. Verder maakte hij een allstar band met leden van Sophia, SUWI en Nordmann die de songs verder mochten inkleuren. De mix van het album lag in de handen van Bruno Ellingham die eerder werkte met grote namen zoals Portishead, Massive Attack en Spiritualized.

Explode/Boalis is het eerste nummer dat tot stand kwam en is met haar klankenpalet en ritmiek de blauwdruk van Elias’ eerste langspeler. Met een mysterieuze donkere groove en spaarzame woorden probeert Elias de tijdsgeest te vatten. Alles herhaalt zich. Op het meest cruciale moment in de geschiedenis van de mensheid staan we op het punt dezelfde fouten te maken.

Het is een vrij indrukwekkende compositie waarin Devoldere tovert met een heel breed klankenpalet en verschillende sferen. Bij de intro krijgen we het gevoel dat het een song wordt die aanleunt bij een experimentele Radiohead-track en Blackstar van David Bowie. Het voelt creepy en meeslepend; dan komt het refrein dat alles opentrekt en krijgt het nummer meer een triphop/dreampop vibe. Maar Elias houdt het daar niet bij, tijdens de breaks worden we meegesleurd in een boeiende groove waar we redelijk verslaafd aan geworden zijn.

Elias sluit met dit voorproefje 2022 alvast magistraal af.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More