Home Belgisch FACES ON TV + LOHAUS Kortrijk, De Kreun 27/04/2018.

FACES ON TV + LOHAUS Kortrijk, De Kreun 27/04/2018.

by Didier Becu

Een band die de laatste dagen een beetje onze website heeft weggekaapt is Faces On TV. Reden is natuurlijk dat de band rond meesterproducer Jasper Maekelberg net zijn debuut uit heeft. Na de debuut-ep op WasteMyRecords van verleden jaar is het viertal op zoek naar een nieuwe uitdaging (lees het hart van de luisteraar veroveren). Night Funeral staat vol pareltjes, maar het is in de eerste plaats een luisterplaat (lees gewoon dat je er de nodige tijd dient voor te nemen). Ook live vertaalt dat zich in schoonheid (wie er bij was in de AB weet waarover we het hebben)  en vandaag moest de stad van Quickie eraan geloven. Een net niet uitverkochte Kreun, en daar kon ook support act Lohaus van profiteren. Uitgenodigd door Faces On TV en volgens zanger Thomas Lauwers een uitgesproken gelegenheid om iets nieuws uit te proberen en het was in Kortrijk ook de eerste keer dat er een saxofoon in het livegebeuren stond.

Omschreven als urban pop en daar ben je als lezer uiteraard niets mee. Misschien ken je de undergroundhit Crumble wel en dan weet je meteen waar Lohaus voor staat: psychedelische pop dat vrijt met Balthazar. Een beetje te vergelijken met wat hun stadsgenoten van Tin Fingers doen. Pop genoeg om hitgevoelig te zijn, maar het reikt verder dan dat…ergens dachten we zelfs aan de begindagen van Roxy Music, of lag dat aan die saxofoon? In ieder geval is Lohaus wederom zo’n Belgisch bandje die al met zijn ene voet in de doorbraak staat, al was het maar wegens het fenomenale geluid dat deze vrij jonge band weet te brengen.

Net een week geleden dat Faces On TV een nieuwe plaat heeft uitgebracht en onmiddellijk de set openen met een fonkelnieuwe song (Bloodshot Eyes) die er niet eens op staat. Het stelt de fans gerust. Met woorden maakt Jasper niet die indruk, maar met zijn kunst bewijst hij des te meer dat het menens is met Faces On TV. Dit is zijn kind geruggesteund door Sander Verstraete (Sophia en Hypochristmutreefuzz), Ruben Vanhoutte en Dienne Bogaerts.